‘Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’ tescillendi

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca tescillendi.

‘Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’ tescillendi
Bayburt Postası - İş adamı Kenan Yavuz tarafından -‘eski hayatı’ muhafaza edip, ‘yeni hayatın’ içinde görünür kılma görevini üstlenmek üzere- 2003 yılında temelleri atılan ve sonraki yıllarda zenginleşerek şekillenen Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’ne Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel müze tescili verildi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün teklifini değerlendiren bakanlık kurulu, söz konusu müzenin Özel Müzeler ve Denetimler Hakkında Yönetmelik hükümlerinde belirtilen şartlara haiz olduğu belirtlerek, müzenin kuruluşunu onayladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın oluru yer alan belgeyi Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu, Kenan Yavuz Etnoğarfya Müzesi kurucusu iş adamı Kenan Yavuz’a takdim etti.  

Kurtoğlu, Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’nin Bayburt’u farklı kılan önemli yerlerden bir olduğuna dikkat çekerek, çok güzel etkinliklere birlikte imza atacaklarını kaydetti.

Müzenin kurucusu iş adamı Kenan Yavuz ise, etnoğrafya müzesinin oluşumunda emeği olan herkese teşekkür ederek, bugüne kadar yapılan etkinliklerin her yıl üzerine koyarak devam ettiklerini, yeni sezona dair de Bayburt kültürüne hizmet edecek çok önemli projelere imza atacaklarını kaydetti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.