Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi kapılarını eğitimcilere araladı

Demirözü Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni atanan sözleşmeli öğretmenlerin eğitimlerini Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’nde gerçekleştirdi.

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi kapılarını eğitimcilere araladı
Bayburt Postası - “Anadolu’da Çok Kültürlülük Kaynakları ve Eğitime Yansımaları” konulu etkinlik Demirözü Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çiğdem’in eğitim yöneticiliğinde Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’nde gerçekleşti.

‘Eski hayatı’ muhafaza edip, ‘yeni hayatın’ içinde görünür kılma görevini üstlenmek üzere 2003 yılında temelleri atılan ve sonraki yıllarda zenginleşerek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel müze olarak tescillenen Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi öğretmenler tarafından ilgiyle gezildi. Bir ‘Anadolu platosu’ konumundaki Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’ni beğeniyle gezen öğretmenler, mekanlar ve sergilenen her eserler hakkında yetkililerden bilgiler alarak, fotoğraf çekildiler.

Demirözü Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çiğdem, “Bu güzide müzeyi ilimize kazandıran Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi kurucusu Kenan Yavuz beyefendiye ve ziyaretimiz esnasındaki yakın ilgilerinden dolayı müze çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.



2020 yılı yoğun geçecek

Öte yandan Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’nin her geçen gün kente katkısı artıyor. Yakın bir zaman önce bünyesine Dede Korkut Türk Kimliği Kütüphanesi, Tarım Aletleri Müzesi ve birkaç mekan daha katan Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’nin 2020 yaz sezonu da bir hayli yoğun geçecek.

Geniş kapsamlı bir çocuk şenliğine hazırlanan Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Ödüllü Masal Yarışması, Bilgi Yarışması, Geleneksel Oyunlar gibi etkinliklerin içerisinde yer alacağı şölenin hazırlığını sürdürüyor. 

Müzenin kurcusu iş adamı Kenan Yavuz, baba evi olarak inşa edilen yapının damına kurulacak teleskopla yıldız gösterimi yapılacağını bildirmiş, müze bahçesinde kurulna tandırda ise yaz boyunca geleneksel lezzetlerin üretilmeye devam edeceğini ve tandırbaşı sonbetleri ile Bayburt’un geçmişine perde aralayacaklarını belirtmişti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.