Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, göçmen çocuklarla şenlendi

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, Bayburt’taki göçmen ailelerin çocuklarına okuma seti ve oyun seti hediye etti.

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, göçmen çocuklarla şenlendi
Bayburt Postası - Her geçen gün artan ziyaretçi sayısıyla dikkat çeken Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, Bayburt’ta ikamet eden göçmen aieleri ağırladı.

Bayburt Göç İdaresi İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün çalışması ile tespiti yapılan ve Bayburt’ta ikamet eden 100’a yakın çocuğa Kenan Yavuz Kültür Vakfı tarafından okuma ve oyun seti hediye edildi. 

Aileleri ile birlikte müzeyi ziyaret eden çocuklar, müzenin kurucusu iş adamı Kenan Yavuz ile Göç İdaresi İl Müdürü Hüsnü Yağmur’un elinden hediyelerini aldıktan sonra müzeyi gezdiler.

Göç İdaresi İl Müdürü Hüsnü Yağmur,  Kenan Yavuz Kültür Vakfı’na teşekkür etti ve etkinliğin gerek aileler ve gerekse çocuklar için çok müstesna bir anı olduğunu söyledi.

Müzenin kurucusu iş adamı Kenan Yavuz ise, eğitime, dolayısıyla çocuklara önem vermeye çalıştıklarını, çocuklara yönelik etkinlikler düzenlediklerini hatırlatarak, göçmen aieler bizim misafirlerimiz, onların çocukları da başımızın tacı. Müzenin faaliyet programında yer alan Çocuk Şenliği bu yıl pandemiden dolayı aksadı. Tüm çocuk etkinliklerimizde göçmen yavrularımızı özellikle burada ağırlayacak ve onların büyüdükleri Bayburt’ta güzel hatıralar biriktirmelerini sağlayacağız” dedi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mühendis-arkolok 4 yıl önce

bayburt,tren,ne,zaman,gelcek,tarihi,eserler,komşu,illerin,depolarında,özelliğni,kaybetm
ekte,il,kültür,müd,ne,,acaba...

Avatar
Umut An 4 yıl önce

Kenan Yavuz Etnoğrafya müzesi görülmeye değer bir müze. İş adamı Kenan Yavuz beye teşekkür ederiz.