Karslıoğlu, ‘Futbolda Mantalite’yi anlattı

Ahmet Karslıoğlu, geçtiğimiz aylarda yayınlanan ‘Futbolda Mantalite’ adlı kitabı ile ilgili bir sunum yaptı.

Karslıoğlu, ‘Futbolda Mantalite’yi anlattı
Bayburt Postası - Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) tarafından düzenlenen kültür sohbetlerinin konuğu Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Karslıoğlu oldu. Karslıoğlu, konuşmacı olarak katıldığı programda geçtiğimiz aylarda yayınlanan ‘Futbolda Mantalite’ adlı kitabı ile ilgili bir sunum yaptı.

“İçinde Yer Alanlar ve Yer Almak İsteyenler İçin Futbolda Mantalite” adlı eserin alanında tek ve futbolu her anlamda ele alan bir kitap olduğunu söyleyen Karslıoğlu, “Futbola emek verenlerin, yetkililerin, sorunmlu olanların, yapmaları gerekenleri tam zamanında yapmaları maksadı ile birikimlerimi, futbolun yaşadığım sıcak atmosferi içinden ve o sıcaklığı tanımlayarak aktarmak istedim” dedi.

Kitabın kısa sürede Türkiye’de yayıldığını ve futbol otoriterleri tarafından ‘futbolda önemli bir boşluğu doldurduğu yönünde’ eleştiriler aldığını belirten Karslıoğlu, kitabın tanıtımı dolayısıyla Bayburt yerel basınına ve spor program yapımcısı Selahattin Ekrekli’ye teşekkür etti.

Karslıoğlu, kendisinin Bayburt’un ilk resmi kulübü olan Şairzihnispor’da kaptanlık yaptığını ve futbolun içerisinden yetiştiğini belirterek, Bayburt’ta ilk resmi kulübü kuran ve kendilerini spora teşvik eden Bayburt Postası Gazetesi Kurucusu Merhum Osman Okutmuş’u rahmetle andığını belirtti. 

Karslıoğlu, Bayburt’tun spor tarihi ile ilgili bir çalışmayı da yakın zamanda yayınlayacağını belirtti.

‘Futbolda Mantalite’ adlı kitabını derneğe hediye eden Karslıoğlu’na, BAYDER Başkanı Fatih Dündar tarafından derneğin çeşitli materyalleri ve dernek tarafından yayınlanan ‘Şiirin Türküsü’ adlı kitap hediye edildi. 

Şiirlerin okunduğu, hikayelerin anlatıldığı BAYDER Kültür Sohbetleri, Aşık İsmail Öksüz, İmdat Sancar ve yerel sanatçı Kurban Çil’in söylediği türkülerle sona erdi. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Karslıoğlu 7 yıl önce

Emekli ol artık yerine genç biri iş sahibi olsun.Yıllardır aldığın paranın hakkını veremiyorsun yeter 1000 TL az alırsın aç geriden gelenlerin önünü

Avatar
Sanayi Esnafı 7 yıl önce

Ne verdin bayburtta çıkip birde konuşuyorsun yazik memleketin içine ettiniz genik merkezinin gezilerinde aile bireylerinin ne işi var kaybol

Avatar
Mete Durak 7 yıl önce

Bırak bu işleri emekli ol kurumda bütün insanların necretini kazanmışsın.