Kaleye karşı duyarsızlık, Bakanlığı harekete geçirdi

Bayburt’un en önemli  kültür mirası olan Bayburt Kalesi’nin içinde bulunduğu konum, Bayburtluları üzmeye devam ediyor. Son 10 yıl içerisinde Bayburt Kalesi’nde gerçekleşen gerek restorasyon, gerekse arkeolojik kazılar sevinçle karşılansa da bizzat Bayburtlunun bu tarihi yapıya karşı tavrı ve Bayburt’ta yetkili kurumların gösterdiği duyarsızlık tepki çekiyor. Bu iki duyarsızlık tablosunu birleştirerek okuyucusu ile paylaşan Bayburt Medya Sitesi, sesini Kültür ve Turizm Bakanlığı’na duyurmayı başardı. Bakanlıktan gelen yazı da, konu hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı kaydedildi. Tıpkı tüm ülkemizde olduğu gibi kültür mirasımızın başta korunma olmak üzere, güvenlik ve bakım gibi hizmetlerinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin görevi olduğu hatırlatılan resmi yazıda, gerekli uyarıların yapılacağı kaydediliyor. 

Kaleye karşı duyarsızlık, Bakanlığı harekete geçirdi

Bakanlıktan gelen yazı da, konu hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı kaydedildiBayburt’un en önemli  kültür mirası olan Bayburt Kalesi’nin içinde bulunduğu konum, Bayburtluları üzmeye devam ediyor. Son 10 yıl içerisinde Bayburt Kalesi’nde gerçekleşen gerek restorasyon, gerekse arkeolojik kazılar sevinçle karşılansa da bizzat Bayburtlunun bu tarihi yapıya karşı tavrı ve Bayburt’ta yetkili kurumların gösterdiği duyarsızlık tepki çekiyor. Bu iki duyarsızlık tablosunu birleştirerek okuyucusu ile paylaşan Bayburt Medya Sitesi, sesini Kültür ve Turizm Bakanlığı’na duyurmayı başardı. Bakanlıktan gelen yazı da, konu hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı kaydedildi. Tıpkı tüm ülkemizde olduğu gibi kültür mirasımızın başta korunma olmak üzere, güvenlik ve bakım gibi hizmetlerinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin görevi olduğu hatırlatılan resmi yazıda, gerekli uyarıların yapılacağı kaydediliyor. 

Her zaman bu güzellikte görmek istediğimiz ünlü Tarihi Bayburt Kalesi Konuya duyarsız kalmayarak, haberin yapılmasından kısa bir süre sonra resmi bir yazı kaleme alarak deyim yerindeyse “yağmasa bile gürleyen” Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne ve Bakanlık yetkililerine teşekkür ediyor, Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ise göreve davet ediyoruz.

Bayburt Kalesi için anahtar sözcükler: Hassasiyet, duyarlılık, güvenlik, sevgi ve şefkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.