Kadın İstihdam Merkezi projesine büyük ödül

Baksı Kültür ve Sanat Vakfı, Baksı Müzesi'nin ardından Bayburt'a ikinci büyük projesini kazandırmaya hazırlanıyor.

Kadın İstihdam Merkezi projesine büyük ödül
Bayburt Postası - Baksı Kültür ve Sanat Vakfı, Baksı Müzesi'nin ardından Bayburt'a ikinci büyük projesini kazandırmaya hazırlanıyor. Bayburt'un Kaleardı Mahallesi'nde kurulacak olan Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi, henüz proje aşamasında övgü almaya başladı.

Projesi Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından çizilen Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi, MIPIM bünyesinde Architectural Review Dergisi ile ortaklaşa düzenlenen uluslararası mimari ödül programı "MIPIM AR Future Awards 2017" ödülünü kazandı. 'Sivil ve Kamu Binası' kategorisinde ödül alan projenin yapımına 2017 yılında başlanması bekleniyor.



Tabanlıoğlu Mimarlık'ın iki projesine üç ödül

Tabanlıoğlu Mimarlık, "Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi" projesinin yanı sıra, New York'ta gerçekleştirilecek olan "118E59th Street Residences" projesiyle de 'Konut' kategorisinde ödülün sahibi oldu. New York projesi "118E59th Street Residences" ayrıca, tüm kategorilerde kazanan projeler arasında 'Overall Winner' seçilerek, “En İyilerin En İyisi" ilan edildi.

Murat Tabanlıoğlu ve Melkan Gürsel ödüllerini Paul Finch'in elinden alırken, projenin yatırımcısı Robert Gladstone da onlara eşlik etti. Melkan Gürsel, aldıkları her ödülün kendilerine daha iyi ve daha güçlü projeleri hayata geçirmek için güç veren birer motivasyon kaynağı olduğunu belirtti. Murat Tabanlıoğlu ise, projeleri salt mimari kaygılar ya da işverenin talepleri ile değil, sosyal, kentsel, tarihi ve doğal doku gibi birçok unsurun fermantasyonu ile çözümlediklerini belirterek, “Aldığımız bu ödüller bu yaklaşımımızın takip edildiğini, takdir edildiğini, doğru rotada olduğumuzu gösteren somut geri dönüşlerdir" ifadelerini kullandı.

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın, geçtiğimiz yıl birçok uluslararası ödüle layık görülen Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyon Projesi, "MIPIM Awards 2017"de “En İyi Yenileme Projesi" kategorisinde finalistler arasında yer alıyor. Building Design'ın Dünya Mimarlığı ilk 100 listesinde 2014 yılında 66'ncı sırada yer alan Tabanlıoğlu Mimarlık, projeleri ile de birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 7 yıl önce

Yine öncü, yine farklı, yine estetik, yine yararlı, yine akılcı, yine özverili, yine erişilemez, yine başarılı.. Ve yine tek başına, pardon eşiyle birlikte.. İçtenlikle kutluyorum.

Avatar
mehmet şaldırak 7 yıl önce

her şey güzel amma velakin"tarihi bayburtta"müze yok.!!,"utanç verici.???,!!!