İstanbulda’ki Bayburt, 100. Yıl etkinliğine iddialı ve ‘hep birlikte’ hazırlanıyor!

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlamaları için geri sayım başladı.

İstanbulda’ki Bayburt, 100. Yıl etkinliğine iddialı ve ‘hep birlikte’ hazırlanıyor!
Bayburt Postası - Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlamaları için geri sayım başladı. İstanbul’da faaliyet gösteren dernek, vakıf ve kuruluşlardan oluşan 175 Bayburt STK’sının bir araya gelerek oluşturduğu Bayburt Platformu, kurtuluş etkinliği hazırlıkları için Avrupa Yakası’ndan start verdi. Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya gelen STK ve dernek başkanları İstanbul’da son yılların en coşkulu ve kalabalık buluşması için sözbirliği yaptı. 1 hafta içerisinde ikinci toplantısını İstanbul Anadolu yakasında yapacak olan Bayburt Platformu’nun ilk toplantısından çıkan notlar şöyle:

- Program 4 Mart’ta, 20 bin seyirci kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise üçüncü büyük spor salonu olan Sinan Erdem Spor Kompleksi’nde gerçekleşecek...

- Etkinlikte hiç bir dernek veya kuruluş ön planda olmayacak. Etkinliğin ev sahipliğini, İstanbul’un Bayburtlu Valisi Vasip Şahin’in desteği ile oluşturulan, tüm Bayburt dernek ve STK’larının doğal protokol üyesi olduğu Bayburt Platformu üstlenecek. Başkanlığını Cemal Sarıhan’ın üstlendiği Bayburt Platformu, oluşturulan etkinlik komitesi üyelerinin alacağı ortak kararlar ile geceye hazırlanacak.

- Komite, 100. Yıla yakışır bir gece için alternatif programlar üzerinde hazırlıklarına başladı. Bu anlamda gelecek tüm önerileri değerlendiren komite üyeleri, nihai program akışını Şubat ayının ilk haftası kamuoyu ile paylaşacak.

- Gecenin öncesi ve sonrasına dair tüm detaylar Bayburt Platformu adı altında kurulacak sosyal medya hesaplarından, SMS mesajları, gazete-radyo-tv reklamları ve gerçekleştirilecek basın toplantıları aracılığıyla halka duyurulacak.

- Etkinliğin düzenleneceği tarih olan 4 Mart’ta, talep ve istekler doğrultusunda oluşturulacak olan merkezi noktalardan salona otobüsler kaldırılacak.

- Geceye Türkiye genelinde hizmet veren Bayburtlu siyasiler ve bürokratların yanı sıra, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli olmak üzere geniş bir devlet protokolünün katılımı bekleniyor. 

Editörün Notu: Bayburt Postası; -uzun yıllar sonra- İstanbul’da faaliyet gösteren tüm Bayburt STK’larının bir araya gelmesinin ve ortak hareket etmesinin ilk ciddi adımı olan Bayburt Platformu’nun destekçisi, gönüllü tanıtım elçisidir. Bu anlamda platforma, platform üyelerine ve etkinlik komitesine başarılar dileriz.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayram acikgöz 6 yıl önce

Bu pırogramin busekilde ayrim kayrim olmadan birlik ve beraberlik icerisinde olasi cok guzel sevindim busekil olmasina sanat cilarimizi eksiksiz olarak orda bulunmalarini saglamak guzel olur taskinlik ve fitnelik olmamasi icin gerekli tebdirin alinmasina dikkat edilmesini rica ederim bir bayburtluya yakisir sekilde gidip gelelim insAllah yönetim ve tum emeyi gecen deyerli bayburtlu buyuklerim abilerim Allah sizlerden razi olsun tsk

Avatar
GARİP BAYBURT 6 yıl önce

SAHİ NE OLDU ŞU 100. YIL ETKİNLİĞİ OLMADI MI YOKSA