"İğne Deliğinden Sızan Işık"

Adana'da faaliyet gösteren Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu'nun kurucusu ve fotoğrafçı Haluk Uygur, geçmiş yıllarda Adana'da gerçekleştirdikleri "İğne Deliğinden Sızan Işık" projesini Baksı Müzesi'nde de hayata geçirmek istediklerini söyledi.

"İğne Deliğinden Sızan Işık"
Bayburt Postası - Adana'da faaliyet gösteren Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu'nun kurucusu ve fotoğrafçı Haluk Uygur, geçmiş yıllarda Adana'da gerçekleştirdikleri "İğne Deliğinden Sızan Işık" projesini Baksı Müzesi'nde de hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Uygur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivas'taki Divriği Ulu Camisi ziyaretinin ardından Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından Bayraktar köyünde kurulan Baksı Müzesi'ni gezmek için bazı platform üyeleriyle Bayburt'a gelerek Baksı Müzesi'ni gezdiklerini belirtti.

Baksı Müzesi'nin, bir şeyi sergilemekten çok buradaki insanlara, gençlere, çocuklara, onların düşünce sistematiğini geliştirecek vizyon kazandırma özelliği olduğunu ifade eden Uygur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani hedefini böyle koymuş. Mesela çocuklara, onlara ilham verecek örnekler göstererek onların gelişmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu da gelecekte yeni sanatçıların, dolayısıyla yeni öncülerin çıkmasını sağlayan bir misyon. Bunun önünde de sadece saygıyla eğilmek gerekir, başka bir şeye gerek yok. Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu'nun da aynı Hüsamettin hocanın kurduğu vakıf gibi sanatçı yetiştirmek, sanatla ilgili lobi yapmak, sanatı o bölgenin kalkınması için öncü hareket haline getirmek gibi bir misyonu var. Bu vakıfta olduğu gibi asıl hedeflediği kitle gençler ve çocuklar."

Hüsamettin Koçan ile çeşitli projeler üzerinde görüşme yaptıklarını anlatan Uygur, "Adana'da, gençler ve çocuklarla ilgili birçok proje yapmıştık. Bunlardan biri 'İğne Deliğinden Sızan Işık' adlı proje. Proje ile çocuklara fotoğrafı öğretip onları bu yolla sanata hazırlamak istedik ancak fotoğraf makinası pahalı, bunu almak zor. O nedenle eski tekniğe müracaat ettik, 'kendi makinenizi kendiniz yapacaksınız' dedik. Kendi hazırladıkları o makineleri kullanmak için aldıkları görsel eğitim, dünyaya bakışlarını da değiştiriyor. Bunun sonucunda çok güzel işler çıktı, arka arkaya birçok proje oldu" diye konuştu.

Uygur, bu projede yer alan bütün çocukları okuttuklarını dile getirerek, "Baksı'nın bakış açısına, misyonuna çok uyan bir proje bu. Aynısını Hüsamettin Koçan hocaya da önerdik. Hatta belki kaynağını da biz bulabiliriz dedik. Onlardan tek beklediğimiz bize burada eğitilecek çocukları seçmeleri ve burayı kullanmamıza izin vermeleri" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.