‘Haydin Bayburt'a Haydi’ filminin ön gösterimi yapıldı

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın katkılarıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Haydin Bayburt’a Haydi’ adlı Bayburt tanıtım filminin ön gösterimi Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

‘Haydin Bayburt'a Haydi’ filminin ön gösterimi yapıldı
Bayburt Postası - Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın katkılarıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Haydin Bayburt’a Haydi’ adlı Bayburt tanıtım filminin ön gösterimi Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bekir Kurtoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ali İhsan Nuhoğlu, KUDAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Çakal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı’nın okunmasıyla başlayan program ‘Haydin Bayburt’a Haydi’ adlı tanıtım filminin proje aşamasındaki çalışmalarının slayt şeklinde sunumuyla devam etti.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bekir Kurtoğlu hazırlanan tanıtım filmine ilişkin yaptığı konuşmada, tanıtım filmi çalışmasıyla Bayburt için bir turizm destinasyonu oluşturmak istediklerini ifade ederek, “Proje kapsamında il sınırları içerisinde olup yeterli düzeyle bilinmeyen tarihi ve doğal mekânların fotoğraflarını çekerek bunları arşivledik. Bundan sonraki tanıtım çalışmalarımız da bu arşiv bizlere büyük kolaylıklar sunacak.” dedi.

İl Kültür Müdür Vekili Kurtoğlu’nun konuşmasının ardından verilen mini konser sonrası ‘Haydin Bayburt’a Haydi’ adlı tanıtım filminin ön gösterimi yapıldı.

Bayburt’un tarihi ve turistik bölgelerinde yapılan havadan çekim görüntülerinin yer aldığı tanıtım filmi davetlilerin beğenisini topladı.

Bayburt’un birçok tarihi ve doğal güzelliği içerisinde barındırdığını ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu ise ‘Haydin Bayburt’a Haydi’ adlı filmin Bayburt’un sürekli ihtiyaç duyduğu tanıtım çalışmalarına büyük katkı sunacağını dile getirdi. Vali İsmail Ustaoğlu, Bayburt’un asayiş yönünden Türkiye’nin sayılı illerinden biri olduğunu belirterek, “Biraz önce izlediğimiz filmde belki çoğumuzun görmediği ya da gidip gezmediği birçok güzelliği kendi içerisinde barındıran Bayburt, inşallah önümüzdeki süreçte yapılacak yeni çalışmalarla üniversite şehri olmasının yanı sıra turistik ve kültürel özelliklerini de ön plana çıkartarak aynı zaman da bir turizm ve kültür şehri de olacaktır. Bu vesileyle bu proje de emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bayburt için yapılan çalışmalarda yönetim kademelerinde görevli olan herkese büyük sorumluluk düştüğünü hatırlatarak sözlerine devam eden Vali İsmail Ustaoğlu, “İlimiz adına yapılan her çalışma önemli. Bu noktada hepimizin empati yaparak ortaya konulan çalışmalara değer vermesi gerekir.” ifadeleriyle konuşmasını noktaladı.

Öte yandan Bayburt’un yeni tanıtım filmi katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandığı belirtilirken, sloganı ise etkisiz bulundu. Görüntüler kentin görülmeye değer potansiyelini yansıtırken, tanıtım filminin adının daha önce birçok etkinlikte de kullanılan ve sıradanlaşan benzer yerel ifadelerden oluşturulması dikkat çekti.

Anahtar Kelimeler:
KUDAKAHaydin Bayburta Haydi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 7 yıl önce

Kültür müdürü Bekir KURTOĞLUNU tebrik ediyorum.Hiç kimsenin yapamadığı güzel işlere imza atıyor.Tebrikler KURTOĞLU müdürüm.

Avatar
Mühendis 7 yıl önce

Bu Kurtoğlu iş yapar da tabi adamın başına işten anlamayan bir müdür dikmezlerse.Bekir kurtoğlu nu çalışmalarından ve çabalarından dolayı tebrik ediyorum. Ama kendisine tek cümlem bu kadar çalışma çünkü kimse kıymetini bilmeyecek.

Avatar
mustafa 7 yıl önce

Harika olmuş emeği geçen 'lerin. Ellerine sağlık bayburt.ta böyle insanlara. İhtiyaç. Vardır

Avatar
gökan 7 yıl önce

bu proje hakkında bildiğimi söylemek istiyorum 15 temmuz darbe girişimi sonrası yaklaşık bir ay valilik binası önünde ses ve görüntü programını yapan karavanı düşünüp projelendirmesi takdire şayan bir durum. bildiğim kadarıyla tanıtım filmi de bu projenin içerisinde. Kültür müdürlüğünün geçmişini iyi bildiğim için şunu söylemek istiyorum batmış bir kurumdan çalışan bir kurum haline getiren bekir kardeşimizi bayburt yediden yetmişe tanıyor ve çalışmalarına destek verdiğine eminim. önceki yöneticilerini hatırlamak bile istemiyorum. saygılarımla

Avatar
#tarihkultursever 7 yıl önce

Sahnede bir zatı gördüm, kültür müdürlüğü için çırpınıyor demiştiler inanmamıştım. Demek ki halen ümidi var. Yazık hem de çok yazık. Tarihi yapıların önüne çektirdiği setlerin hesabını vermeli önce.

Misafir Avatar
adam 7 yıl önce @#tarihkultursever

valla kimin geleceği beni ilgilendirmez ama Bekir kurtoğlu nun gitmesi bayburt için kayıp olacağına eminim.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
mehmet emin gayretl 7 yıl önce @#tarihkultursever

şimdiden alışsan iyi olur.zira geliyor

Beğenmedim! (0)
Avatar
seko69 7 yıl önce

siz hangi şehire gitmek için o şehrin resimlerini veya videolarını izlediniz? bu şehrin tanıtımı üniversite öğrencileri ve yabancı memurlarla olur.. Üniversite rektörü çevre illere turlar düzenletene kadar Bayburt'un tarihi, kültürel, doğa vb. yerlerini öğrencilere gezdirsin.. aynı durum kamudaki memurlar için de geçerli. yeni atanan memurlara bayburt gezdirilmeli.. tabi bunların yanında en önemli etken Belediyeye düşüyor. önce Bayburt'un şehir görünüme kavuşması gerekli. bunu yaparsa zaten gelen öğrenci ve memur gittikleri yerlerde Bayburt'un reklamını yaparlar..Bu arada Kültür Müdürlüğü de üniversitede stant kurarak Bayburtu tanıtmalı..

Avatar
kaan 7 yıl önce

valla filmi izledim ve beyendim adeta bayburtu yeni tanıdım birazdaha uzun olsaydı daha iyi olurdu. bursadan selamlar k

Avatar
Faruk Bektaşoğlu 7 yıl önce

Fragmanı yokmuydu..