Güzel ve özel gören adam yeniden Bayburt’ta…

Bayburt Postası - Bayburt’u bu günlere kadar fotoğrafladığını bildiğimiz fotoğraf emekçileri ailesine, özellikle son yıllarda çektiği fotoğraflarla fark yaratan yeni bir isim daha eklendi: Feridun Hacıhasanzade… İsmi gibi uzun metrajlı filmlere konu olabilecek bir çalışma yaparak, 5 yıl boyunca bıkıp usanmadan 100 bin kilometre yol kat ederek; kare kare, desen desen, renk renk seçtiği ve çektiği 55 bin Bayburt fotoğrafı bir kitapta toplayan Feridun Hacıhasanzade, yine Bayburt yollarında… 15. Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Bayburt’ta açacağı “Fotoğraf Sergisi” için yola çıkan Feridun Hacıhasanzade, bin bir emekle çıkardığı kitabına gereken ve hak ettiği ilgiyi göremese bile konu Bayburt olunca, yine dayanamadı ve binlerce kareden seçtikleriyle “Şehitler Diyarı”nın yolunu tuttu.  

Güzel ve özel gören adam yeniden Bayburt’ta…

Bayburt'u güzel çekmek, emek ister...Bayburt Postası - Bayburt’u bu günlere kadar fotoğrafladığını bildiğimiz fotoğraf emekçileri ailesine, özellikle son yıllarda çektiği fotoğraflarla fark yaratan yeni bir isim daha eklendi: Feridun Hacıhasanzade… İsmi gibi uzun metrajlı filmlere konu olabilecek bir çalışma yaparak, 5 yıl boyunca bıkıp usanmadan 100 bin kilometre yol kat ederek; kare kare, desen desen, renk renk seçtiği ve çektiği 55 bin Bayburt fotoğrafı bir kitapta toplayan Feridun Hacıhasanzade, yine Bayburt yollarında… 15. Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Bayburt’ta açacağı “Fotoğraf Sergisi” için yola çıkan Feridun Hacıhasanzade, bin bir emekle çıkardığı kitabına gereken ve hak ettiği ilgiyi göremese bile konu Bayburt olunca, yine dayanamadı ve binlerce kareden seçtikleriyle “Şehitler Diyarı”nın yolunu tuttu.  

Bu eser kütüphanenizde fark yaratacakŞenlik boyunca Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan Türk Dünyası Parkı’na bir “gören” olarak; farklı, bilinmeyen ve herkesin göremediği Bayburt’u koşullandırarak, özel fotoğraflar eşliğinde gözler önüne serecek olan Feridun Hacıhasanzade ile son konuşmamızda, yaşadığı heyecanı telefondan bile hissedebiliyorduk.

Dağ, bayır, çiçek, böcek, yayla ve ova demeden objektifine taşıyan, bizi biz yapan kültür mirasımıza ait  tüm renkleri Dünya’ya sunan Feridun Hacıhasanzade’yi bekliyoruz. Bıkıp usanmadan 169 köy, 2 ilçe ve Bayburt merkezde; 100 bin kilometre yol kat ederek, seçtiği tam 55 bin özel kare için deklanşöre basan bu “kadrajı özel” Bayburt sevdalısına ve fark yaratan eserine, daha önce gösterilmesi gereken değeri bu defa Bayburtluların göstereceğine inanıyor, kendisine “hoş gelişler ola” diyoruz.

Bayburt yollarında günlerce dolaşmak...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.