G-20 zirvesinde ‘ehram’ reklamı

Bayburt Postası - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, G-20 zirvesinde taktığı ehram kravat gündem konusu oldu. 3-4 Kasım 2011 tarihlerinde Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilen ve dünya liderlerinin bir araya geldiği G-20 Liderler Zirvesi'nde, Erdoğan'ın taktığı ehram kravat dikkat çekti. Yünden dokunup çeşitli aksesuar giysiler yapılabilen ve Bayburt'ta çeyiz sandıklarının olmazsa olmaz bir kumaşı haline gelen 'ehram', son yıllarda ünlü isimlerden rağbet görüyor.

G-20 zirvesinde ‘ehram’ reklamı

Başbakan Erdoğan'dan ehram reklamı...Bayburt Postası - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, G-20 zirvesinde taktığı ehram kravat gündem konusu oldu. 3-4 Kasım 2011 tarihlerinde Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilen ve dünya liderlerinin bir araya geldiği G-20 Liderler Zirvesi'nde, Erdoğan'ın taktığı ehram kravat dikkat çekti. Yünden dokunup çeşitli aksesuar giysiler yapılabilen ve Bayburt'ta çeyiz sandıklarının olmazsa olmaz bir kumaşı haline gelen 'ehram', son yıllarda ünlü isimlerden rağbet görüyor.

Siyasetçi, sanatçı, modacı ve işadamları tarafından kullanılmaya başlayan ve ehram kumaşından üretilen aksesuarlardan biri olan kravat, Başbakan Erdoğan'ın da gardırobuna girdi.

Prof. Hüsamettin Koçan'ın katkıları ve  ünlü modacı Özlem Süer’in tasarımıyla ünü Türkiye sınırlarını aşan ehram kumaşı, 19 Ekim'de Başbakan Erdoğan'ın Başbakanlık Konutu'nda medya kuruluşu sahipleri ve yöneticileriyle yaptığı toplantıda yeniden gündeme geldi. Bu toplantıya ehram kravatla katılan Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz 3 Kasım'da Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile yaptığı görüşmeye ve son olarak G-20 Liderler Zirvesi'ne de ehram kravatla katıldı.

Her kesimden ilgi gördü

Siyaset, sanatçı, modacı ve işadamları tarafından kullanılan ehram kumaşı her kesimden ilgi görüyor.

Terzi Serhan Haşlak'ın ürettiği ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu tarafından hediye edilen ehram ürünlerine Başbakan Erdoğan ilgi göstermişti...Daha önce ehramdan ürettiği aksesuarları Bayburt'a gelen devlet adamları ve sanatçılara hediye olarak sunan ve ehram kumaşının tanıtımını sağlayan isimlerden biri olan Serhan Haşlak, son yıllarda yurt dışından siparişler almaya başladığını söylemişti.

Şiparişlere yetişmekte güçlük çektiğini ehram kumaşını üreten tezgahtarların az oluşuna bağlayan Haşlak, ehram pazarının artması için şu ifadeleri kullanmıştı: "

Artık siparişlere yetişmekte güçlük çekiyoruz. Yörede ehram dokuması kumaşlar da olmadığı için ehram bulmakta güçlük yaşıyoruz. Artık kendi atölyemizi kurmayı düşünüyoruz. Şu anda parayla ehram almaya başladık. Bayburtlu kadınlar da kullanmadıkları ve yıllardır çeyiz sandıklarında sakladıkları ehramları bize getirip satıyor. Bu durum bize geçici bir çözüm oldu. Kendi atölyemizi kurup hem kadınlarımızı istihdam edeceğiz, hem de asırlık ehram geleneğimizi yaşatacağız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.