Folklorda iftiharımız yine Yüzbaşı Şehit Agâh

Bayburt Yüzbaşı Şehit Agâh Ortaokulu Yıldızlar Halk Oyunları Yarışması'nda grup birincisi oldu.

Folklorda iftiharımız yine Yüzbaşı Şehit Agâh
Bayburt Postası - Bayburt Yüzbaşı Şehit Agâh Ortaokulu Yıldızlar Halk Oyunları Yarışması'nda grup birincisi oldu. İlkokullar arası yarışmalarda Türkiye Şampiyonası'nın favorileri arasında yer alan ve geçmişte birçok başarıya imza atan yeni adıyla Yüzbaşı Şehit Agah Ortaokulu şimdi de ortaokullar kategorisinde grup birinciliğini elde etmeyi başardı.

Erzurum’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Okullar arası Halk Oyunları Grup Birinciliği’nin ilk gününde yıldızlar yarışmaları yapıldı. Yarışmaya geleneksel dalda katılan Bayburt Yüzbaşı Şehit Agâh İlköğretim Okulu; Ağrı, Ardahan, Erzurum, Erzincan, Iğdır ve Kars illerini geride bırakarak grup birincisi oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen okullar arası Halk Oyunları Grup Birinciliği Yarışmaları Yıldızlar Kategorisi ile bugün başladı.

Yakutiye Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve Erzurumlular'ın yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya Bayburt adına düzenlemesiz geleneksel dalda katılan Yüzbaşı Şehit Agâh Ortaokulu grup birincisi olurken, Ağrı ikinci, Ardahan üçüncü oldu. Düzenlemeli dalda ise Kars ekibi grup birinciliğini kazandı.

Bayburt Yüzbaşı Şehit Agâh Ortaokulu'nun halk oyunları eğitmeni Ahmet Kocanumanoğlu, şampiyona hakkında Bayburt Postası'na yaptığı açıklamada, hedeflerinin Türkiye derecesi olduğunu söyledi.

Türkiye Şampiyonası için henüz takvim açıklanmadığını söyleyen başarılı folklorcu Kocanumanoğlu, "Biz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu. Bunun için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bayburt barını yine Türkiye'ye duyuracağız. Türkiye Şampiyonluğu'nu hedefliyoruz ama en kötü ihtimalde Bayburt'a bir Türkiye derecesi daha kazandıracağız. Ekibimdeki öğrencilerimi grup birinciliği başarısından dolayı kutluyorum ve onlara çok güveniyorum" dedi.  

Öte yandan yarışmada dereceye giren okulların ödüllerini Erzurum GHSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürlüğü Aziziye İlçe Müdürü Nurullah Yavilioğlu takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serkan 9 yıl önce

bu ne lazlar gibi sarık sarmışsınız bizim folklor kıyafettimiz bu deyil