Folklorcularımız Türkiye finallerinde

Korkut Ata Spor Kulübü de grup yarışmalarında ikinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Folklorcularımız Türkiye finallerinde
Bayburt Postası - Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Kars’ta düzenlenen grup birinciliği yarışması sonuçlandı. Bayburt'u temsilen yarışmaya katılan Korkut Ata Spor Kulübü grupta ikinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. 

Bayburt'ta düzenlenen yarışmada ilk 2 sıraya giren Bayburt Gençlik Hizmetleri Kulübü ve Korkut Ata Spor Kulübü ekiplerinin katıldığı yarışmaya Erzurum'dan 3 ekip, Kars'tan 2, Ardahan, Ağrı, Erzincan ve Iğdır'dan birer ekip katıldı. 

Kars İsmail Aytemiz Spor Salonu’nda düzenlenen ve 11 ekibin katıldığı kulüpler arası yarışmada birinciliği Erzurum Büyükşehir Belediyesi Folklor Kulübü, ikinciliği Korkut Ata Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Bayburt Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü kazandı.

Türkiye finallerinde Bayburt'tan 2 ekip var

İlk 2'ye girenlerin Türkiye finallerine katılacağı yarışmada ikinci olan Korkut Ata Spor Kulübü eğitmeni Ahmet Kocanumanoğlu, Bayburt Postası'na  "İkinci ekibim Türkiye finallerinde, mutluyuz Bayburt adına. Hedefimiz Türkiye birinciliği, bunu Bayburt'a getirebilmek için çalışıyoruz. Bu sene iki ekibimizle Türkiye finallerindeyiz. Tek hedefimiz Türkiye birinciliği, Allah'ın izniyle bunu başaracağız. Bizim için asıl başarı bu olur."

Erzurum'da yapılan grup yarışmalarında Yıldızlar kategorisinde birinci olan Bayburt Yüzbaşı Şehit Agâh Ortaokulu'nun Türkiye finaline katılacağını belirten Kocanumanoğlu, şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını ve 15-16 Mayıs Nevşehir'de gerçekleşecek şampiyonada Türkiye birinciliği beklediğini belirtti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.