Eski geleneğe yeni bir kapı daha

Bayburt’ta asırlardır ayakta duran ve yöre insanı tarafından çağa uygun bir şekilde yenilenen mahalle odalarına bir yenisi daha ekleniyor...

Eski geleneğe yeni bir kapı daha

Bayburt Postası - Bayburt’ta asırlardır ayakta duran ve yöre insanı tarafından çağa uygun bir şekilde yenilenen mahalle odalarına bir yenisi daha ekleniyor. Türk kültürünün özgünlüğünü kaybetmeyen en eski geleneklerinden biri olarak gösterilen ve bugün sadece Bayburt’ta yaşatılan mahalle odası geleneğine yeni bir kapı daha açılıyor. Bayburt’un en büyük mahallelerinden biri olan ve bünyesinde tam 7 mahalle odası bulunan Zahit mahallesi yeni bir mahalle odasına kavuşuyor.

Mahalle bünyesinde bulunan BAYKENT konutlarında oluşturulan mahalle odası dışında, diğer 6 mahalle odası için camilerin alt katlarını kullanmak zorunda kalan mahalle sakinleri, hayırsever işadamı Abdullah Küfeoğlu tarafından yeni ve özgün bir mahalle odasına daha sahip oluyor. 

Konuyla ilgili Bayburt Postası’na açıklamada bulunan Zahit Mahallesi Muhtarı Mahmut Orun, işadamı Abdullah Küfeoğlu’nun mahallenin köklü ailelerinden birine mensup olduğunu ve yeni yaptırdığı binanın alt katını mahalle odası yapılmak üzere bağış yaptığını söyledi.

Mahalle odasının kent kültüründe önemli bir ihtiyaç olduğunu ve mahalle açısından da birçok eksikliği gidereceğini ifade eden Mahmut Orun, “Yeni mahalle odamız 200 metrekarelik bir alan üzerine kurulu. İçerisinde yemekhane bölümü de var. Hayırsever kardeşimiz dış inşaatını tamamlayıp bize teslim etti. Bizde mahalle olarak odanın kullanıma açılacak şekilde iç inşaatını gerçekleştireceğiz. Çalışmalara başladık. Kısa zamanda yeni mahalle odamızın açılışını da gerçekleştireceğiz. Ve bu mahalle odasının özelliği Zahit mahallesinin tamamını kapsayan bir yer olacak. İsteyen herkes buradan yararlanacak. Tüm mahalle sakinlerimiz adına işadamı Abdullah Küfeoğlu’na teşekkür ederiz.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Zahit MahallesiMahmut Orun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.