Emine Erdoğan’ın ehramlı kıyafeti dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geleneksel kıyafeti 'Ehram'ı tercih etmesi büyük beğeni topladı.

Emine Erdoğan’ın ehramlı kıyafeti dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Erzincan, Erzurum ve Bayburt kadınlarının geleneksel kıyafeti 'İhram'la 'Doğu Afrika' gezisinde verdiği fotoğraflar ile büyük beğeni topladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar’ı kapsayan Afrika turunun son durağı olan Madagaskar’ın başkenti Antananarivo’da yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın 'ihram'lı (ehram) günümüze göre tasarlanmış kıyafeti beğenildi. 

Genellikle, Erzincan, Erzurum ve Bayburt bölgesinde kadınlarının yöresel  olarak elleriyle ak, mor ve kara koyun yününden incecik iplik olarak eğirip; tırnak, tırnak parmaklarıyla dokudukları 'ihram'ın (ehram) günümüze göre tasarlanmış görüntüsü büyük beğeni topladı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi 'Emine Erdoğan'ın kıyafeti olarak sosyal medyada yer alan 'Ehram' Erzincan'da; geçmişte gelinlik kızların en kıymetli 'çeyiz' hediyesi olarak biliniyor. (Haber: İbrahim Gürler)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 7 yıl önce

Geçen dönemde de ehramdan kravat yapılmıştı