'Ehram' Sevim Ataner'le EMITT'te

Bayburt’ta ehramın yaşatılmasında ve gelecek kuşağa aktarılmasında önemli katkısı olan Sevim Ataner, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ndaki (EMİTT) Bayburt standında ilgi topluyor.

'Ehram' Sevim Ataner'le EMITT'te
Bayburt Postası - Bayburt Üniveritesi bünyesinde kurulan ehram dokuma atölyesinde faaliyetlerini sürdüren Sevim Ataner, bu yıl 22. kez açılan EMITT Fuarı’nda ‘ehram’ı tanıtıyor.

Ataner, Bayburt Postası’na yaptığı açıklamada, 12 yaşında annesinden öğrenerek başladığı ehram dokumacılığı sanatının farklı boyutlara taşındığını ve ehram kumaşından üretilen ürünlerin ülke geneline yayıldığını kaydetti.

Bayburt Üniversitesi’nin geleneğin kaybolmaması adına önemli adımlar attığını ve ehram dokuma atölyesinde çok farklı ürünler üretildiğini söyleyen Ataner, EMITT Fuarı’nda 5 ayrı çeşitle yer aldıklarını söyledi.

Üniversitenin konu ile ilgili kitapçıklar hazırlattığını aktaran Ataner, ehramdan ilk kez bindallı ve abiye üretildiğini belirtti. Ehramdan kumaşından üretilen bayan ve erkek yeleklerinin de sergilendiği fuarda stanta yoğun ilgi olduğunu söyleyen Ataner, yöresel nakışlarla oluşturulan panoların da ziyaretçilerin ilgisini çektiğini kaydetti.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan fuarda 12. Hol, E 1206’da Bayburt standı 28 Ocak’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 6 yıl önce

Helal belediye görse de örnek alsa biraz

Avatar
1Vatandaş 6 yıl önce

Belediye bunun nesini örnek alacak. Yorum yapıyorsun bari mantıklı bir şey söyle. Belediye ile sikayetin varsa işe giremedi isen falan burdan rant sağlanacak yer değil. ..