'Dede Korkut Türk Kimliği Kütüphanesi' kuruldu

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’nin yeni mekanları ziyaretçilere açıldı.

'Dede Korkut Türk Kimliği Kütüphanesi' kuruldu
Bayburt Postası - ‘Eski hayatı’, ‘yeni hayatın’ içinde muhafaza etme bilinciyle; geleneksel köy evleri, değirmenler, konak, amfi tiyatro, sinema salonu, kütüphane, yöresel mutfak atölyesi, köy kahvesi, kırsal yaşamın izlerini barındıran kapalı ve açık hava müzesi ile bir ‘Anadolu platosu’ konumundaki Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, bünyesine Dede Korkut Türk Kimliği Kütüphanesi ile tarım aletlerinin sergilendiği bölümü de kattı.



Dede Korkut Türk Kimliği Kütüphanesi

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi içerisinde özel bir mekân olarak inşa edilen Dede Korkut Türk Kimliği Kütüphanesi’nde Türk kültürünü konulan eserler ile Bayburt konulu eserler yer alacak.

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz, yaz aylarında başlanan çalışmanın sona erdiğini yeni mekanların ziyaretçilere açık olduğunu bildirdi. Müzenin ilk kurulduğu günden bu yana kütüphane fikrinin var olduğunu söyleyen Kenan Yavuz, “Türk kimliği ile özdeşleşmiş, hikayelerinin can bulduğu Bayburt ile özdeşleşmiş ‘Dede Korkut’ atamız, kütüphanemize en anlamlı isim oldu diye düşünüyorum. Dede Korkut Türk Kimliği Kütüphanesi’ni Türk kültürü, Bayburt kültürü ile ilgili aranan her kaynağa ulaşılabilecek seviyeye getireceğiz” dedi.



Tarım aletlerinin sergilendiği açık ve kapalı alan, mescit, dev salıncak ve tandır alanları gibi yerler yapıldığını ve 2020 yaz sezonunun oldukça yoğun aktivitelerle geçeceğini söyleyen iş adamı Kenan Yavuz, “Önümüzdeki sezon en çok önemsediğimiz etkinliğimiz çocuk şenliğimiz olacak. Müzik Korusu, Masal Anlatısı, Bilgi Yarışması, Geleneksel Oyunlar gibi zenginleşecek şenliğimize tüm çocuklarımızı şimdiden davet ediyoruz" diye konuştu.



Yıldız Gösterimi ve Tandırbaşı Sohbetleri

Yavuz, yaz ayları için çeşitli aktivteler planlandığını, şimdiden hazırlıkların başladığını belirterek, baba evi diye inşa edilen yapının damına kurulacak teleskopla yıldız gösterimi yapılacağını bildirdi. Tandırda yaz boyunca geleneksel lezzetlerin üretilmeye devam edileceğini de aktaran Yavuz, tandırbaşı masallarına, o güzel yaşanmışlıklara dair sohbetlerin de gerçekleşeceğini belirtti.









Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şükrü 4 yıl önce

Kenan Yavuz sen ne güzel, ne deruni adammışsın be . Siyasetin hay-huyu içinde senin gibilerin kıymeti bu gün bilinmeyecek ama bir gün "dede korkut" gibi efsaneleşeceksiniz.

Avatar
abdullah 4 yıl önce

yaa muhteşem