Dede Korkut ateşi yandı bir kere…

Bayburt Postası – Şölen, Masat köyünde bulunan Dede Korkut Türbesi'nin ziyaretiyle başladı. Dualar okunan ve çiçekler bırakılan Dede Korkut türbesinde, Azerbaycan Halk Şairi Salimhan Yakub’un okuduğu şiirler yankılandı. İlk gün kutlamaları, daha sonra Dede Korkut Türbesi’nden coşkulu bir şekilde Cumhuriyet Caddesine taşındı. Şölene katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Bayburtluların gittikleri yerlerde buraları unutmadıklarını, her vesileyle memleketlerine sahip çıktıklarını belirtti. Demir, şenliklerin bu günlere sekteye uğramadan güzel bir şekilde taşındığının altını çizerek, şenliklerde Türklüğün, maneviyatın ve zarafetin bir arada olduğunu söyledi.

Dede Korkut ateşi yandı bir kere…

Dede Korkut ateşi yandı bir kere…Bayburt Postası – Şölen, Masat köyünde bulunan Dede Korkut Türbesi'nin ziyaretiyle başladı. Dualar okunan ve çiçekler bırakılan Dede Korkut türbesinde, Azerbaycan Halk Şairi Salimhan Yakub’un okuduğu şiirler yankılandı. İlk gün kutlamaları, daha sonra Dede Korkut Türbesi’nden coşkulu bir şekilde Cumhuriyet Caddesine taşındı. Şölene katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Bayburtluların gittikleri yerlerde buraları unutmadıklarını, her vesileyle memleketlerine sahip çıktıklarını belirtti. Demir, şenliklerin bu günlere sekteye uğramadan güzel bir şekilde taşındığının altını çizerek, şenliklerde Türklüğün, maneviyatın ve zarafetin bir arada olduğunu söyledi.

Şölenin ilk gün programlarına; Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Vali Kerem Al, Belediye Başkanı H.Ali Polat, AK Parti Bayburt milletvekilleri Ülkü Güney ve Fetani Battal, kamu kurum amirleri, il dışından gelen misafirler ve vatandaşlar katıldı. Bayburt Valisi Kerem Al ise köklü bir tarihe sahip olan Bayburt'un bu şenliklerle tanıtılmasının yanında yapılan diğer etkinliklerle değişik sorunlarına da katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Vali Al, Dede Korkut'un Türk dünyasının ortak atası olduğunun altını çizerek, "O mesajları ve mazisiyle dün ile bugün arasında bir köprü ve Müslüman Oğuzların akıl hocasıdır." dedi.

Belediye Başkanı H Ali Polat da Dede Korkut Şöleni'nin birçok yanı olduğunu hatırlatarak, “şölenle bizler Bayburt'ta ekonomik olarak bir getiri sağlaması açısından bir dizi program yaptık” dedi. Bunların tanıtılması için sempozyum ve paneller düzenleneceğini, ekonomik değer katmak amacıyla hayvancılık, tarım ve kooperatifleşme gibi etkinlikler de organize edeceklerini dile getiren Polat, "Bu şölenimizle yurdumuzun değişik illerinde yaşayan Bayburtlular bir araya gelerek hasret giderdiler. İşadamları ise ilimizle alakalı sosyal ve ekonomik alanlarda fikir alışverişinde bulundular." diye konuştu.

Şölenin ilk gün programlarına; Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Vali Kerem Al, Belediye Başkanı H.Ali Polat, AK Parti Bayburt milletvekilleri Ülkü Güney ve Fetani Battal, kamu kurum amirleri, il dışından gelen misafirler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.