"Çoruh’a yakışmayan fotoğraflar" sergisi

AB Kaynaklı projelerden biri olan “Bir nehrin yüzünü yıkamak projesi” aralıksız devam ediyor. Projeyi kamuoyuna tanıtarak çalışmalara başlayan BEKDER, projeyi destekleyecek organizasyonlara imza atmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde projeye dikkat çekmek amacıyla hazırlanan sloganlı plakaları kamuoyuna tanıtan dernek, bugünde Türk Dünyası Parkı’nda sergi düzenledi. 3 gün boyunca gezilebilecek olan sergide Çoruh konulu fotoğraflar yer alıyor. Çoruh nehrinde yoğun olarak yaşanan katı atık kaynaklı kirliliği işleyen sergi, havza boyunca yaşanan kirliliği gözler önüne seriyor. 35 fotoğrafın yer aldığı sergi, Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve BEKDER Başkanı Mete Emir tarafından açıldı. İlk gününde yoğun ilgi ile karşılaşan sergi, 3 gün boyunca izlenilebilecek. 

Bu fotoğraflar Çoruh nehrinden!AB Kaynaklı projelerden biri olan “Bir nehrin yüzünü yıkamak projesi” aralıksız devam ediyor. Projeyi kamuoyuna tanıtarak çalışmalara başlayan BEKDER, projeyi destekleyecek organizasyonlara imza atmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde projeye dikkat çekmek amacıyla hazırlanan sloganlı plakaları kamuoyuna tanıtan dernek, bugünde Türk Dünyası Parkı’nda sergi düzenledi. 3 gün boyunca gezilebilecek olan sergide Çoruh konulu fotoğraflar yer alıyor. Çoruh nehrinde yoğun olarak yaşanan katı atık kaynaklı kirliliği işleyen sergi, havza boyunca yaşanan kirliliği gözler önüne seriyor. 35 fotoğrafın yer aldığı sergi, Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve BEKDER Başkanı Mete Emir tarafından açıldı. İlk gününde yoğun ilgi ile karşılaşan sergi, 3 gün boyunca izlenilebilecek.

 

 

 

Belediye Başkanı H.Ali Polat, Çoruh’un önemine değindi ve şunları söyledi:

“Sergi, beni çok mutlu etti. Fakat, sergide gördüğümüz manzaralar oldukça üzücü. Artık Çoruh’a bu denli eziyetten vazgeçmeli ve Çoruh’u layık olduğu şekilde korumalıyız. Çevre alanında, sivil toplum örgütlerinin katkıları sorunları çözmemizde bize en büyük desteği oluşturacaktır. BEKDER’e gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.”

Sergi, doğasever vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendiBEKDER Başkanı Mete Emir ise, Çoruh’ta yaşanan evsel atık ve katı atık kaynaklı kirliliğin tahammül edilebilir seviyenin çok üzerinde olduğunu belirterek, “Artık Çoruh’u çöplüğümüz gibi görmekten vazgeçmeliyiz. Havza boyunca tüm belediyelerin kanalizasyonunu Çoruh’a deşarj edilirken, etraftaki tüm yerleşim birimlerinden nehre katı atık bırakılırken, bu duruma seyirci kalmak ne yüzyılın mantığına nede ahlaki değerlere sığar. Biz dernek olarak bu olumsuz durumu kamuoyu gündemine taşıyarak, sorunun fark edilmesine çalışıyoruz” dedi.

Sergi açılışının ardından, protokol, öğrenciler ve çok sayıda gönüllünün katılımıyla iş yerleri ve evler ziyaret edildi. Çoruh’ta yaşana kirliliğe dikkat çeken broşür, tişört ve şapkanın dağıtıldığı gezide, vatandaşlar “Çoruh’u koruma” konusunda duyarlı olmaya davet  edildi.

 

Çoruh’a

Sergi, 3 gün boyunca Türk Dünyası Parkı'nda izlenilebilecek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOT: Çoruh konulu plakalar “Bayburt Basını”na gönderilecek mi? Bayburt Postası bu özel çalışmadan bir seriyi, gazete arşivinde bulundurmaktan mutluluk duyacaktır. Başkan Mete Emir’in bilgisine…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.