Bu ayıp, bu saygısızlık kimin eseri?

Bayburt Postası - Uluslararası 15. Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şenliğinin ilk günü… Ekipler, Dede Korkut Türbesi ziyaretinin ardından Masat Vadisinde gösterilerini sunarak Bayburt’a hareket ediyor… Şenlik heyecanı içerisinde etrafta yüzlerce kişi… Kadınlar, gençler, ihtiyarlar ve çocuklar… İnsanlar bir yandan kortejin başlamasını bekliyor, bir yandan da kortejin başlayacağı alanda folklor gösterisi sunan bar ekibini izliyor. Ama izledikleri ekipte, bir saygısızlık göze çarpıyor… Bu kültür edepsizliğinin aktörü, bar ekibinin başı…

Bu ayıp, bu saygısızlık kimin eseri?

Bu ayıp, bu saygısızlık kimin eseri? Bayburt Postası - Uluslararası 15. Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şenliğinin ilk günü… Ekipler, Dede Korkut Türbesi ziyaretinin ardından Masat Vadisinde gösterilerini sunarak Bayburt’a hareket ediyor… Şenlik heyecanı içerisinde etrafta yüzlerce kişi… Kadınlar, gençler, ihtiyarlar ve çocuklar… İnsanlar bir yandan kortejin başlamasını bekliyor, bir yandan da kortejin başlayacağı alanda folklor gösterisi sunan bar ekibini izliyor. Ama izledikleri ekipte, bir saygısızlık göze çarpıyor… Bu kültür edepsizliğinin aktörü, bar ekibinin başı…

Bir derneğe ait ekibin gösterisinden bu fotoğraf mı çıkmalı?

 

 

Elinde mendil sallaması gereken genç folklorcu; etrafta kendisini izleyen Bayburtlulara, görev aldığı derneğin ve içinde bulunduğu şenliğin adına, sergilediği kültüre, büyüğe küçüğe ve hatta karşısında zurna çalan “Salih Demir”e aldırmaksızın, fütursuzca sigara içiyor.

Bu sevimsiz görüntüyü, o gün şenliğin neşesini bozmamak için yayınlamadık. Ama günlerce düşündük: Terbiye ve saygının hakim olduğu günlerde ancak gizli kapaklı, avuç içinde içilebilen sigara, nasıl olmuştu da koca bir şenliğin ortasında barın başında bulunan bir gencin dudaklarına kadar çıkabilmişti? Bu ayıp, bu saygısızlık kimin eseriydi?

Bu anı yakalayarak fotoğraflayan Ümit Kondolot’a, kültürümüzün geleceği adına çok teşekkür ederiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI; www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.