Bu “9 Canlı”, cansızları bile güldürür…

Bayburt Postası - İki  perdeden oluşan ve Tayfun Türkili tarafından yazılan “9 Canlı” isimli Polisiye-Komedi türündeki tiyatro eseri, BEKDER’in başarılı organizasyonu ile Bayburtlu tiyatroseverlerle buluştu. Şenlik kapsamında programa dahil olan ve her sahnesinde birbirinden komik anlar yaşanan oyun, Şair Zihni Kültür Merkezi’ni dolduran izleyicilerin beğenisini kazandı. “Oyun içinde oyun” dedirten sahnelerin yer aldığı ‘Dokuz Canlı’ isimli eser, tam 2 saat boyunca Bayburtlulara eğlenceli anlar yaşattı. Tamamen dolmuş olan salon, başarılı sahnelenen oyun sayesinde adeta kahkahalara boğuldu. Sahnelenmesi için 5 ay gibi bir zaman gereken “9 Canlı” isimli oyun, BEKDER tiyatro ekibi tarafından 2 aylık kısa bir zaman içerisinde hazırlandı. Herkesin beğenisini kazanan “9 Canlı” isimli tiyatro eserinin konusu şöyle:

Bu “9 Canlı”, cansızları bile güldürür…

Bu 9 canlı, cansızları bile güldürür…Bayburt Postası - İki  perdeden oluşan ve Tayfun Türkili tarafından yazılan “9 Canlı” isimli Polisiye-Komedi türündeki tiyatro eseri, BEKDER’in başarılı organizasyonu ile Bayburtlu tiyatroseverlerle buluştu. Şenlik kapsamında programa dahil olan ve her sahnesinde birbirinden komik anlar yaşanan oyun, Şair Zihni Kültür Merkezi’ni dolduran izleyicilerin beğenisini kazandı. “Oyun içinde oyun” dedirten sahnelerin yer aldığı ‘Dokuz Canlı’ isimli eser, tam 2 saat boyunca Bayburtlulara eğlenceli anlar yaşattı. Tamamen dolmuş olan salon, başarılı sahnelenen oyun sayesinde adeta kahkahalara boğuldu. Sahnelenmesi için 5 ay gibi bir zaman gereken “9 Canlı” isimli oyun, BEKDER tiyatro ekibi tarafından 2 aylık kısa bir zaman içerisinde hazırlandı. Herkesin beğenisini kazanan “9 Canlı” isimli tiyatro eserinin konusu şöyle:

“Sevgilisi Mine ile evlenebilmek için karısı Güzide’yi boşanmaya ikna edemeyen Faruk, sevgilisinin isteği üzerine çareyi karısı Güzide'yi öldürmekte bulur. Karısını her öldürme girişiminde başarısız olan ve komik hallere düşen Faruk, bu beceriksiz haliyle sevgilisi Mine’yi çıldırtmaktadır. Bu durumdan iyice rahatsız olan Mine, bir tetikçi ile anlaşarak Güzide’yi öldürmesini ister. Tetikçinin de başarısız olması işlerin alt üst olmasına sebep olur. Karısının öldüğünü sanan Faruk ve sevgilisi eve gelir. Güzidenin cesedini bulamayan sevgilileri bir sürpriz beklemektedir.


Vali Keram Al, oyunu başarıyla sahneleyen tüm oyuncuları tebrik etti Tamamen dolmuş olan salon, başarılı sahnelenen oyun sayesinde adeta kahkahalara boğuldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.