BMC, Baksı Müzesi'ne otobüs hediye etti

Ünlü otomotiv markası BMC, bölge halkının Baksı Müzesi’ne ulaşımını sağlayabilmek için müzeye otobüs hediye etti. hediye ettiği otobüs ile Baksı Müzesi'ne taşınacak

BMC, Baksı Müzesi'ne otobüs hediye etti
Bayburt Postası - Bayburt’ta şehrin 45 kilometre dışında, tepenin üzerine kurulu özgün bir kültürel etkileşim merkezi olma görevi üstlenen Baksı Müzesi, var olduğu coğrafyaya değer katmaya devam ediyor.  Ünlü otomotiv markası BMC de Baksı Müzesi’ne tam destek veriyor. Bayburt ve civar bölgelerin zorlu coğrafyasında yaşayan halk, bundan böyle BMC’nin hediye ettiği otobüs ile kültür-sanatla buluşmak üzere Baksı Müzesi’ne ulaştırılacak. Öte yandan müzeye giden yollar her ne kadar asfalt olsa da hediye edilen otobüsün o yollarda taşımacılık yapması olanaksız gibi görünüyor. Uzun zamandır konuşulan yol sorununu yeniden gündeme getiren konuyla ilgili yapılacak çalışmalar acil çözüm bekliyor.  

Prof. Koçan: "Baksı Müzesi’nin odağı insan ve onun değerleridir"

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, müzeye hediye edilen otobüsün Bayburt ve çevre iller için önemini şu sözlerle aktardı:

“Baksı Kültür Sanat Vakfı, müzecilik çalışmalarına Anadolu’nun en küçük ili olan Bayburt’a 45 km mesafede, eski adı Baksı olan Bayraktar Köyü’nde başladı. 2010 yılında kapılarını açan Baksı Müzesi’nin o bölgede kuruluşu bir tesadüf değildir. Bölgenin kültürel yabancılaşma sorunlarına, yoğun göç nedeniyle ortaya çıkan sosyal erozyonun yarattığı kırılmalara ve kaosa çözüm bulmak amaçlanmıştır. Baksı Müzesi’nin odağı her zaman insan ve onun değerleri oldu. Farklı modellerle farklı bölgelere kurulmuş ya da merkezlerde tekrar edilmiş montaj kurumların, sanat ve insan ilişkisine katacağı enerjinin sorgulanmasına sebep olan Baksı Müzesi, Bayburt’un Bayraktar Köyü’nde bir tepenin üstünde insana ulaşabilmek için kuruldu. Fakat iletişim yalnızca niyetle gerçekleşemez, iletişimin araçlarına da gereksinim duyulur. Baksı Müzesi’nin çevre dağlara ve kentlere ulaşabilmesi için BMC’nin sağladığı özel bir imkan, dağlara giden dolambaçlı yollarla müzeyi birbirine yaklaştırdı. Bu büyük olanak Baksı’nın insana ulaşabilmesi için tıkalı gibi görünen ana yolları trafiğe açarak büyük bir toplumsal amaca hizmet etmiş oldu. BMC’nin Baksı Müzesi’ne verdiği bu değer, gelecek nesiller için çok önemli sonuçlar doğuracaktır. Müzemiz ve tüm bölge halkı adına BMC’ye teşekkür ediyorum.”

Öztürk: "Destek vermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz"

Bölge insanının kültür sanat ile buluşması için yaptıkları yatırımdan dolayı memnuniyetlerini ifade eden BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk ise şöyle konuştu:

“Türkiye’nin lider yerli ve milli markası BMC olarak, kuruluşumuzdan bugüne yarım asırdır her adımımızı ülkemizin geleceği için atıyor ve hiç durmadan ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz. 1964’ten bu yana sahip olduğumuz uzmanlık ve bilgi birikimimizi, dinamik ve güçlü insan kaynağımızla birlikte müşterilerimizin beklentileri ve geleceğe dönük ihtiyaçlarını öngörerek yürüttüğümüz çalışmalarımız için kullanıyoruz. Tüm bunları yaparken, çalışanlarımıza ve müşterilerimize duyduğumuz sorumluluk kadar milletimize karşı da büyük bir sorumluluk taşıdığımızı hiçbir zaman unutmuyoruz. Baksı Müzesi gibi vatanını ve insanı seven gönüllülerin öncülüğünde kurulmuş, tek amacı topluma yarar sağlamak olan bir projeye destek vermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Baksı Müzesi’ne teslim ettiğimiz otobüsün Bayburt ve civar bölgelerdeki insanımıza hayırlı olmasını dileriz.”

Dünyadaki en sıra dışı müzelerden biri: Baksı Müzesi

Bayburt’ta, Çoruh Vadisi’ne bakan bir tepenin üzerine kurulu olan Baksı Müzesi, sanat dünyasına yeni öneriler sunuyor. Çağdaş sanatın şehir merkezlerine olan bağımlılığını, kültür ve üretim, sanat ve zanaat, geleneksel ve çağdaş arasındaki ilişkileri sorguluyor. Baksı Müzesi zengin bir çağdaş sanat koleksiyonu, halk resimleri koleksiyonu, cam altı, dokuma ve etnografik malzeme koleksiyonuna sahiptir. Müze, sanatçılar ve araştırmacılar için geleneksel sanatla çağdaş sanatı buluşturan özgün bir kültürel etkileşim merkezi olma misyonu üstleniyor ve çağdaş yaşamın şehir merkezlerine hapsolmasına karşı durarak, merkezin çevreden algılanmasını öneriyor.

Baksı Müzesi, Bayburt doğumlu sanatçı ve eğitimci Hüsamettin Koçan’ın bireysel düşü olarak 2000 yılında filizlendi. Başta sanatçılar olmak üzere çok sayıda gönüllünün katkısıyla yıllar içinde gerçek bir toplumsal projeye dönüştü. Kapılarını 2010 yılında açan Baksı’yı, bugüne kadar yaklaşık 200 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Baksı Müzesi, interdisipliner bir müze olarak; kültür turizmi, kadın istihdamı, çocuk şenliği gibi etkinliklere ilaveten müzik alanında da çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Müze bünyesinde 10.000 kitaplık kütüphane, 150 kişilik konferans salonu, 750 kişilik amfitiyatro, konuk evi, atölyeler, sergi salonları, depo müze ve helikopter pisti bulunmaktadır. 2019 yılında başlayan Kadın İstihdam Merkezi’nin inşaatının ise önümüzdeki sene tamamlanması hedeflenmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.