Biz tadını çıkardık, Kazaklar filmini çekti...

Bayburt Postası - Soğanlı Dağı’nda yapılan Yayla Günü’nün özel konukları da vardı. Kazakistan’dan Dede Korkut’un yaşadığı yerlerde belgesel çekmek üzere Bayburt’a gelen heyet Soğanlı Yaylası’nın da sürpriz konukları oldular. Kazakistan Kültür ve Bilgi Bakanlığı ve Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) işbirliği ile çekilecek olan Dede Korkut Belgeseli için Bayburt’a gelerek Bayburt Kalesi, Duduzar Tepesi ve Masat Köyü’ndeki Dede Korkut Türbesi’nde çekimler yapan Kazaklar, yaylada ilgi odağı oldu. TÜRKSOY, Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Bilgi Bakanlığı Temsilcisi Aksar A. Turganbayev çekimi yapılan belgesel hakkında şunları söyledi:

Biz tadını çıkardık, Kazaklar filmini çekti...

Biz eğlendik, Kazaklar filmini çekti...Bayburt Postası - Soğanlı Dağı’nda yapılan Yayla Günü’nün özel konukları da vardı. Kazakistan’dan Dede Korkut’un yaşadığı yerlerde belgesel çekmek üzere Bayburt’a gelen heyet Soğanlı Yaylası’nın da sürpriz konukları oldular. Kazakistan Kültür ve Bilgi Bakanlığı ve Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) işbirliği ile çekilecek olan Dede Korkut Belgeseli için Bayburt’a gelerek Bayburt Kalesi, Duduzar Tepesi ve Masat Köyü’ndeki Dede Korkut Türbesi’nde çekimler yapan Kazaklar, yaylada ilgi odağı oldu. TÜRKSOY, Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Bilgi Bakanlığı Temsilcisi Aksar A. Turganbayev çekimi yapılan belgesel hakkında şunları söyledi:

Kazakistan’dan Dede Korkut’un yaşadığı yerlerde belgesel çekmek üzere Bayburt’a gelen heyet Soğanlı Yaylası’nın da sürpriz konukları oldular.

 

“Türk Dünyası’nın bilge kişiliği Dede Korkut hakkında belgesel çekimi yapmak üzere Bayburt’tayız. Çekimlerimiz, Türkiye (Bayburt), Kazakistan (Kızılorda), Azerbaycan (Nahçıvan) ve Türkmenistan (Aşkabat) olmak üzere dört ülkede yapılacaktır. Bu yerler Dede Korkut hikayelerinde isimleri geçen, yani yaşadığı yerlerdir. Bunun için Bayburt’ta bulunuyoruz. Bayburt’taki çekimlerimizi tamamladık. Dede Korkut giysilerini giymiş olan Kazakistan’lı arkadaşımızın genç olması sizi yanıltmasın, orda önemli olan giysilerdir. Zaten kendisi silüet olarak görünecektir. Bayburt’ta görmüş olduğumuz ilgiden ve misafirperverlikten oldukça memnun kaldığımızı da belirtmek isteriz. Dede Korkut şehri Bayburt’a selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Kazak heyete Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından Bayburt ziyareti anısına plaket takdim edildi.

YASAL UYARI; www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.