Bir ressam, bir şehre ne kazandırabilir?

Bu günlerde Yalova’da en çok onun eserleri konuşuluyor. Yalova gazetelerinde ilginç manşetler atılıyor ve hakkında gurur duyulacak yazılar yazılıyor. Daha önce bir çok kişisel sergiye imza atan, karma sergilere katılan, Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri’nde bir çok defalar eserlerini hemşerileriyle buluşturan Ressam Salih Cengiz, son çalışmasıyla Yalova’yı adeta açık hava sergisine dönüştürdü. Yalova’da neredeyse her sokak başında, her mahallede bulunan elektrik trafolarını Yalova Belediye Başkanı’nın teklifiyle gündemine alan Salih Cengiz, sokaklara yeni bir hava kattı.

Bir ressam, bir şehre ne kazandırabilir?

Bir ressam, bir şehre ne kazandırabilir?Bu günlerde Yalova’da en çok onun eserleri konuşuluyor. Yalova gazetelerinde ilginç manşetler atılıyor ve hakkında gurur duyulacak yazılar yazılıyor. Daha önce bir çok kişisel sergiye imza atan, karma sergilere katılan, Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri’nde bir çok defalar eserlerini hemşerileriyle buluşturan Ressam Salih Cengiz, son çalışmasıyla Yalova’yı adeta açık hava sergisine dönüştürdü. Yalova’da neredeyse her sokak başında, her mahallede bulunan elektrik trafolarını Yalova Belediye Başkanı’nın teklifiyle gündemine alan Salih Cengiz, sokaklara yeni bir hava kattı.

Yalovalılardan büyük ilgi gören çalışmalarını, yaz boyunca titizlikle sürdüren Ressam Salih Cengiz, deyim yerindeyse Yalova’da boyanacak trafo bırakmadı. Eski, çirkin, kirli trafolar onun mucizevi fırçasıyla, şimdi birer sanat eserine dönüşmüş durumda.

Yalovalılar ve Yalova’da yaşayan Bayburtlular tarafından açtığı sergilerde de yalnız bırakılmayan Ressam Salih Cengiz, daha uzun yıllar bu İl’de konuşulacağa benziyor.

Deneyimlerini, sanatı ve sanata bakışını Bayburt Postası’nda okurlarıyla paylaşmaya başlayan Ressam Salih Cengiz’e ve Yalova’da yaşayan Bayburtlu hemşerilerimize selam gönderiyoruz.

Sanatçının Tualdeki Mozaikler isimli ve 20 tablodan oluşan sergisinin tanıtımı çok yakında www.bayburtpostasi.com.tr de…
 

Kürşat Okutmuş yazdı: Gönüllü Çelebi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çocuklar onun resimlerindeki renkleri çok seviyorlar...Nurten Okutmuş ve Salih Cengiz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.