Bir müzenin kırk yıl hatırı kalacak

Türkiye çapında 55 müze ve ören yerinde oluşturulacak hediyelik eşya mağazalarında Türk ve Anadolu kültürünü yansıtan eserlerin satışı yapılacak. Türk kahvesi, Türk lokumu gibi geleneksel tadların yanı sıra müzede sergilenen eserlerin imitasyonlarının da satışının yapılacağı mağazalar için "Bir müzenin kırk yıl hatırı var", "Müzelerde tatlı yiyelim, tatlı tatlı gezelim" gibi sloganlar kullanılacak. Sözkonusu projenin tanıtımı ile ilgili Türk-İslam Eserleri Müzesi'nde basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bizim müzelerimizin satış noktalarında yıllarca saklanacak ürün satışı için bir proje geliştirdik. Ciddi ziyaret alan müze ve ören yerlerinde geleneksel Türk ürünleri, lokum, kahve, fındık, el sanatları gibi ürünler bulunacak.

Bir müzenin kırk yıl hatırı kalacak

Bir müzenin kırk yıl hatırı var...Türkiye çapında 55 müze ve ören yerinde oluşturulacak hediyelik eşya mağazalarında Türk ve Anadolu kültürünü yansıtan eserlerin satışı yapılacak. Türk kahvesi, Türk lokumu gibi geleneksel tadların yanı sıra müzede sergilenen eserlerin imitasyonlarının da satışının yapılacağı mağazalar için "Bir müzenin kırk yıl hatırı var", "Müzelerde tatlı yiyelim, tatlı tatlı gezelim" gibi sloganlar kullanılacak. Sözkonusu projenin tanıtımı ile ilgili Türk-İslam Eserleri Müzesi'nde basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bizim müzelerimizin satış noktalarında yıllarca saklanacak ürün satışı için bir proje geliştirdik. Ciddi ziyaret alan müze ve ören yerlerinde geleneksel Türk ürünleri, lokum, kahve, fındık, el sanatları gibi ürünler bulunacak.

Tarihi eserlerin imitasyonları da satışa sunulacak. Ayasofya, Topkapı gibi 55 müze ve ören yerinde satış mağazası oluşturuyoruz. Önemli de gelir getirmesini bekliyoruz" dedi. İhaleyi kazanan şirket adına konuşan Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdullah Atalar ise üniversetiye ait şirketin gelirini üniversiteye aktaracağını söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.