Bayburt Vakfı, “Büyük Aile” ile buluştu

Bayburt Postası - Şenlik günlerinde her yıl geleneksel olarak Bayburt Vakfı’nın yemeğinde bir araya gelen Bayburtlular, dün yine bir aradaydı. Öğretmenevi’nde buluşan Bayburtlular, hem hasret giderdi, hem de Bayburt’un geleceğini konuştu. Bayburt Vakfı Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kavcıoğlu, şunları söyledi:  “Her yıl düzenli olarak şölen günlerinde düzenlediğimiz Bayburt Vakfı’nın yemeğine katıldığınız için teşekkür ederim. Bayburt Vakfı olarak böyle bir organizasyonu oluşturmaktaki amacımız Bayburt’un geleceğinin konuşulup, karşılıklı fikir alışverişine uygun bir zemin hazırlamaktır. Şenlikler ilimize hem kültür turizmi açısından hem de ekonomik açıdan büyük katkı sağlamaktadır.

Bayburt Vakfı, “Büyük Aile” ile buluştu

Bayburt Vakfı, büyük aileyi buluşturdu...Bayburt Postası - Şenlik günlerinde her yıl geleneksel olarak Bayburt Vakfı’nın yemeğinde bir araya gelen Bayburtlular, dün yine bir aradaydı. Öğretmenevi’nde buluşan Bayburtlular, hem hasret giderdi, hem de Bayburt’un geleceğini konuştu. Bayburt Vakfı Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kavcıoğlu, şunları söyledi:  “Her yıl düzenli olarak şölen günlerinde düzenlediğimiz Bayburt Vakfı’nın yemeğine katıldığınız için teşekkür ederim. Bayburt Vakfı olarak böyle bir organizasyonu oluşturmaktaki amacımız Bayburt’un geleceğinin konuşulup, karşılıklı fikir alışverişine uygun bir zemin hazırlamaktır. Şenlikler ilimize hem kültür turizmi açısından hem de ekonomik açıdan büyük katkı sağlamaktadır.

Öğretmenevi’nde buluşan Bayburtlular, hem hasret giderdi, hem de Bayburt’un geleceğini konuştu...Bayburt Vakfı olarak eğitim, birinci önceliğimiz. Buna paralel olarak son yıllarda Bayburt’ta eğitim büyük bir ilerleme sağlamıştır. Bayburt Üniversitesi’nin varlığı, bunun en büyük ispatıdır. Bayburt Üniversitesi’nin değerli Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Bayburt için büyük bir şanstır. Çok kısa bir zamanda üniversitemiz için yapmış olduğu işler, bizleri heyecanlandırıyor. Bayburt Vakfı olarak üniversitemiz için elimizden geleni yapmaya hazırız. Şölenlere çok kısa bir zaman sonra entegre olacak olan üniversitemizin, bunun neticesinde ilimizin ekonomik, kültür ve turizm gelişimine de büyük katkısı olacaktır.”

Bayburt Milletvekili Ülkü Güney, şenliğin amacının sadece eğlenmek olmadığını belirtti...Prof. Dr. Vedat Bilgin, Gazi Üniversitesi’nden arkadaşı olan Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nun, Bayburt için bir şans olduğunu, bu şansın ne anlama geldiğini ise çok kısa bir zaman sonra yapmış olduğu işlerle göstereceğini söyledi.

Gecede Bayburt’un sorunlarına değinen Yard. Doç. Dr. Şeref Oruç, bu sorunların ulaşım ağlarının yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi. Göç sorununu, Bayburt’un ezeli ve ebedi düşmanı olarak gösteren Oruç, bu büyük sorunun kısa sürede aşılması gerektiğini söyledi.

Bayburt Milletvekili Ülkü Güney ise şenliğin amacının sadece eğlenmek olmadığını belirtti. Güney, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şenliğin en birinci öncelikli amaçları arasında; birlikteliğimizi, bütünlüğümüzü sağlamak ve yarınlarımızı yerinde görerek bu anlamda çareler aramaktır. Bayburt Üniversitesi’nin kuruluş ve faaliyete geçiş sürecini hepiniz biliyorsunuz. ‘Bayburt’a üniversite olur mu?’ diye söylenip durdular. Kuruldu işte…

Ben eğitimime Bayburt’ta başladım. O yıllarda Bayburt’ta bir ilkokul ve birde ortaokul vardı. Ama bugün Bayburt’ta 17 lise, yüksekokul, eğitim fakültesi ve nihayetinde Bayburt Üniversitesi var. Bu meyanda düşünülürse, Bayburt Üniversitesi’ne ağırlık vermeliyiz. Bayburt Üniversitesi’nin şu anda yeteri kadar parası vardır. Ama bu hazır paradır. Yapım aşaması döneminde çabuk biter. İşadamlarımız bu konuda Bayburt Üniversitesi’nden desteklerini esirgemesinler. Yeni açılan 21 Üniversite arasında Bayburt bir numara. Çünkü biz altyapısıyla, Üniversite derneğinde birikmiş parasıyla hazırlıklıydık. Şimdi bizlere tüm Bayburtlulara düşen görev Bayburt Üniversitesi’nin farkını, yapacağımız hizmetlerle göstermektir.”

Bayburt Milletvekili Fetani Battal’da, Bayburt Üniversitesi’nin öneminde değindi ve “bir hayaldi, şimdi bizimle” dedi.

Belediye Başkanı H. Ali Polat ise geceye katılan tüm Bayburtluları, hizmete ortak olmaya davet etti. “Gelin hep birlikte, elimizi taşın altına koyalım, Bayburt’u kalkındıralım” diyen Polat, iş adamı, esnaf, gurbetçi, akademisyen, bürokrat ve sivil toplum örgütlerine seslenerek hizmete ortak olmaya davet etti.

YASAL UYARI; www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.