Bayburt Kalesi temyizden döndü, temize çıktı!

Bayburt Postası - Hiç hak etmediği halde, adeta suçlular gibi karalanan, hor görülen, hakkında olmasa bile üzerine olur olmadık şeyler yazılan ve yakıştırılan Bayburt Kalesi nihayet temize çıktı! Üstelik reva olmayan tüm bu eziyetleri kendi evlatlarından çeken Kale, yine kadirşinas kendi evlatları tarafından temize çıkarıldı! Şaka bir tarafa, sevinçli bir haber yazmayı özlemişiz… Şöyle ki; 'Bayburt Medya'nın çektiği görüntüler ve yapılan haberlerle gündeme gelen Bayburt Kalesi’nin içler acısı hali dikkat çekmiş, konu ile ilgili Kültür Bakanlığı yazışmalar yapmıştı. Tüm bu yazışmaları ve kalemizin içinde olmaması gereken konumunu sizlerle paylaşmış, yetkili birimleri göreve davet etmiştik. Hatta o haberin sonunda Bayburt Kalesi için anahtar kelimelere bile yer vermiştik: Hassasiyet, duyarlılık, sevgi ve şefkat. İşte o anahtar kelimeler, kapıyı dün araladı… 

Bayburt Kalesi temyizden döndü, temize çıktı!

Elleri dert görmeyisice işçiler...Bayburt Postası - Hiç hak etmediği halde, adeta suçlular gibi karalanan, hor görülen, hakkında olmasa bile üzerine olur olmadık şeyler yazılan ve yakıştırılan Bayburt Kalesi nihayet temize çıktı! Üstelik reva olmayan tüm bu eziyetleri kendi evlatlarından çeken Kale, yine kadirşinas kendi evlatları tarafından temize çıkarıldı! Şaka bir tarafa, sevinçli bir haber yazmayı özlemişiz… Şöyle ki; 'Bayburt Medya'nın çektiği görüntüler ve yapılan haberlerle gündeme gelen Bayburt Kalesi’nin içler acısı hali dikkat çekmiş, konu ile ilgili Kültür Bakanlığı yazışmalar yapmıştı. Tüm bu yazışmaları ve kalemizin içinde olmaması gereken konumunu sizlerle paylaşmış, yetkili birimleri göreve davet etmiştik. Hatta o haberin sonunda Bayburt Kalesi için anahtar kelimelere bile yer vermiştik: Hassasiyet, duyarlılık, sevgi ve şefkat. İşte o anahtar kelimeler, kapıyı dün araladı…

 

İl Kültür Müdür Yardımcısı Mehmet ŞengülBayburt Kalesi, uygunsuz yazılardan temizleniyor...

Aralanan kapıdan giren yetkili birimler çalışmaya yıllardır temizlenemeyen anlamsız yazıların silinmesiyle başladı. Çalışmalara katılan İl Kültür Müdür Yardımcısı Mehmet Şengül’ün de, kendi elleriyle bizzat bu çalışmaya katkı vermesi takdirle karşılandı.

Elleriniz dert görmesin.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EDİTÖR: Yazdığımız bir hikayede, değişiklik şart olmuştur. Şöyle ki;

“Güneşin doğmasıyla birlikte hava aydınlanmış, ‘Kale’ yorgun surlarını gererek, -hafiften kestirmiş olmalı ki- uyku mahmurluğunu üzerinden atarak şehrin en erken uyananlarını sevgiyle kucaklamıştı...

Yüzünü yıkamak, şeklini şemalini, saçını kaşını, bayrağını taşını düzeltmek için Çoruh’a doğru eğilmiş ve işte o an Çoruh’un azgın sularında akseden görüntüsünü görünce dehşete kapılmıştı. Bu denli dehşeti, zapt edilmek uğruna, yine sabaha karşı başlayan en son bombardımanda yaşamıştı.

Deli, mucizevi bir dehşetti bu! Kocaman yüreği olan birilerinin eli değmiş olmalıydı yüzüne. En azından o an, aniden ve hazırlıksız yakalanınca, böyle düşünmüştü. En az yüz yaş gençleşmişti yüzü.

Günün ilk cilveli selamını aldığı Çoruh’un bakışları bile doğruluyordu içinden geçenleri. ‘En az 100 yaş’ diye içinden tekrarlamak hoşuna gitmişti.

Bunu kutlamalıydı… Hem de hemen, hiç vakit kaybetmeden… Daha bu dehşet dolu anın tadını bile tam yaşayamadan, alelacele, çocuksu hareketler ve tepesinde uçuşan serçelere özgü telaşla, kutlamalar için işe koyuldu: …”

 

İlgili diğer haber:

Kaleye karşı duyarsızlık, Bakanlığı harekete geçirdi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.