Bayburt Kalesi'ne ziyaretçi ilgisi

Türkiye'nin en büyük 3'üncü kalesi konumunda olan Bayburt Kalesi'ne, Kurban Bayramı tatilinde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Bayburt Kalesi'ne ziyaretçi ilgisi
Bayburt Postası - Türkiye'nin en büyük 3'üncü kalesi konumunda olan Bayburt Kalesi'ne, Kurban Bayramı tatilinde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.


İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bekir Kurtoğlu,  kent merkezinde yalçın kayalıklar üzerinde, şehre hakim bir tepede binlerce yıl önce inşa edilen Bayburt Kalesi'nin ziyaretçilerin ilgisini çektiğini söyledi.

Bayburt'un Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan tarihi İpek Yolu güzergahında bulunduğunu belirten Kurtoğlu, "Urartular tarafından yapılan Bayburt Kalesi'nin Roma İmparatoru Justinianus tarafından onarım gördüğü biliniyor. Bayburt 1054 yılında Selçuklular tarafından fethedilmiştir. Tarih boyunca birçok savaşa tanıklık eden Bayburt Kalesi, stratejik açıdan da çok büyük öneme sahiptir." dedi.

Bekir Kurtoğlu, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından tatillerini bölgede geçirmek isteyen vatandaşların tarihi, turistik ve doğal mekanlara ilgisinin de arttığını dile getirerek, "Bayburt Kalesi de ilimize gelen yerli ve yabancı konukların en uğrak yerlerinin başında geliyor. Her mevsim ziyaret edilebilen Bayburt Kalesi'ni Kurban Bayramı tatili kapsamında günlük bin kişi ziyaret etti. Bayramın ilk gününden itibaren yoğun ilgi gören Bayburt Kalesi, bu günlerde en yoğun günlerini yaşıyor. Biz bu tür tarihi mekanlara duyulan ilgiden ziyadesiyle memnunuz." diye konuştu.AA


Anahtar Kelimeler:
Bayburt Kalesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fahri karabulut 8 yıl önce

bayburt kalesinin emeviler döneminde feth edildiği kayıtlarda"deklare edildiği,
dolayısıyla,yetkililer tarafından düzeltme yapılması gerekmektedir.!,saygı ile.
bibliyoğrafya:erzurum salnamesi(1317-1899)"sayfa 195.erzurum vakıflar bölge müd
"Erzurum.

Avatar
ömer 8 yıl önce

30 yıldır kaleden çıkan tarihi eserler,g.hane ve Erzurum depolarında özelliğini
kaybetmekte.?,çare nedir"devasa "müze"gerekli.slm

Avatar
murat ali 8 yıl önce

kale ıcınde hediyelık esya satıbılcek tezgahlar veya ekmek arası ınsanları yıyebılcegı sıcak bı kahve cay ıcebılcegı bıseyler yapın kuru kuru gezıyo ınsanlar !!!