"Bayburt Ehramı” Bayburt Üniversitesi'nin Girişimi ile Tescillendi

Bayburt Üniversitesi'nin girişimleri ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen ‘Bayburt Ehramı’ coğrafi işaret belgesi aldı.

"Bayburt Ehramı” Bayburt Üniversitesi'nin Girişimi ile Tescillendi
Bayburt Postası - Tarihi İpek Yolu güzergâhında birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Anadolu’nun kadim yerleşim yerlerinden olan Bayburt'ta, kadınlar tarafından yöresel giysi olarak kullanılan ve tamamen koyun yününden üretilen ‘Bayburt Ehramı’ Bayburt Üniversitesi'nin girişimi ile coğrafi işaret kapsamında tescillendi. 

Geleneksel özellikleri ve kalitesi korunarak gelecek nesillere aktarılması ve şehrin ekonomisine değer kazandırması amaçlanarak Bayburt Üniversitesi tarafından yapılan başvurusu neticesinde ‘Bayburt Ehramı’; 6796 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 01.04.2019 tarihinden itibaren korunmak üzere 25.12.2019 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil edildi.  


Konu hakkında açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun; “Bayburt Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası alanda ‘Bayburt Ehramı’nın tanıtımı için çalışmalar yapıyoruz” dedi. Ehramın dokuma tekniği ve motifleriyle Bayburt’un yöresel özelliklerini barındıran ve kentte yapılan yöresel kumaşların başında geldiğini belirten Rektör Coşkun, Bayburt Üniversitesi bünyesinde kurulan ehram atölyesinde, ehram kumaşıyla yapılan modern uygulamaların yanı sıra; ‘Bayburt Ehramı’nda yer alan geleneksel motiflerin, dokuma tekniklerinin korunması ve tanıtımının yapılması için de çalışmaların yapıldığını söyledi. 

‘Bayburt Ehramı’nın coğrafi işaret ile koruma altına alınmasında emeği geçenlere teşekkür eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, "‘Bayburt Ehramı’ coğrafi işaret tescil belgesi şehrimize ve üniversitemize hayırlı olsun" dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt69 4 yıl önce

hocam bayburt adına çok teşekkür ederiz artık çoğrafi işaretler haritasında bizimde bir ürünümüz oldu.diğer müdürlüklerinde bir an önce hareket ederek bayburta has ürünlerin bir an önce tescillenmesini bekleriz.

Avatar
Zübeyir 4 yıl önce

Sonunda, emeği geçenlerin eline goluna sağık.

Avatar
eyi eyi 4 yıl önce

bu iş garıların hoşuna gitmiyecek ama ehrama geri dönülecek hemde topyekün