Bayburt folklorundan en güzel örneklerin icra edildiği ve Bayburt türkülerinin seslendirildiği gecede Bayburt kültürü üzerine bir sunum yapan Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Derneği'nin Bayburt kültürünün gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir görev üstlendiğini söyledi.
Mermiş, "İnsana olan yatırımın önemli olduğunu, en önemli yatırımın insana yapılması gerektiğini bilerek diyorum ki biz toplulukları sayıca değerlendirmeyiz. Niteliksel olarak yüksek olan bu topluluğun önemli olduğunu düşünüyorum. Ve bu topluluğun dernek başkanımızın başkanlığında yönetim kurulu üyeleri ve bütün Bayburt ile birlikte Bayburt’un kültürel kimliğinin yeniden inşa edilmesi, sahip olduğumuz önemli kültür kimliğimizle yeniden buluşup bunu geleceğe aktarma noktasında bu topluluğa çok büyük vazife ve sorumluluk düşmektedir’’ dedi.
"Bu cemiyet bizim için önemlidir"
Başkan Memiş, "Belediye Başkanı olarak bu cemiyetin düşüncelerinin, çalışmalarının emrinde olduğumu burada bir kez daha ifade ediyorum" diyerek, "Çünkü biz bir şehirde kültürü, tarihi, edebiyatı, geleneği, töreyi, âdeti unutursak, unutturursak bu şehri yukarıya taşıma şansımız yoktur. Bizim en büyük meselelerimizden birisi cemiyetleri ve cemiyetin en önemli unsuru olan insanı somutlaştırıp sayıca saymaya yönelmemiz olmuştur. Siz insanı sadece bir beşer, onu sahip olduğu değerlerden yoksun kılarsanız sayıya indirgemiş olursanız cemiyeti yukarıya taşıma şansınız yoktur. Kültürümüzü ve tarihimizi yaşatacak. Edebiyatımızı, geleneklerimizi, göreneklerimizi, törelerimizi, ananelerimizi yaşatacak bu cemiyet bizim için önemlidir.’’
"Her yeni bir yıla farklı bir değerimizin ismini vereceğiz"
“Biz bundan sonraki her yılı bizim Bayburt’umuzun değerlerinden birinin ismiyle tanımlayacağız. Mesela 2018 yılı İrşadi Baba Yılı, Ağlar Baba Yılı, Dede Paşa Yılı, Hicrani Baba Yılı şekliyle bir geleneği 2018 yılı itibariyle başlatacağız inşallah ondan sonrada devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Başkan Memiş’e teşekkür belgesi
Kültür sohbetleri şiir dinletisi, orta oyunu sahnelenmesi, folklor gösterileri ve koro halinde türkülerin seslendirilmesiyle sona erdi.