Başkan Altınok, Baksı Müzesi'nde

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Bayburt Baksı Müzesi’ni ziyaret etti, sanatçıların eserlerini yakından inceledi.

Başkan Altınok, Baksı Müzesi'nde
Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, kardeş belediyeleri ziyaret etmek ve bazı temaslarda bulunmak amacıyla sürdürdüğü Erzincan temaslarının son gününde Bayburt’a geçti. Başkan Altınok Öz ve beraberindeki heyet ressam ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın, doğduğu yer olan Bayburt’un Bayraktar Köyü’nde kurduğu Baksı Müzesi’ni gezdi. Ziyarette, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Başkan Altınok Öz’e ve beraberindeki heyete Baksı Müzesinin kuruluşu hakkında bilgiler verdi. Ardından Başkan Altınok Öz ve beraberindeki heyete ressam akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan müzede bulunan sergi salonunda çeşitli sanatçılara ait eserleri ve faklı dönemlere ait eserleri tanıttı.

Baksı Müzesi gezisinin ardından bir değerlendirme yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Baksı  müzesinin kültürleri tanıtmada önemli bir rol üstlendiğini ifade ederek, “Erzincan gezimizin ardından Bayburt’a geldik. Burada çok değerli hocamız Prof. Dr. Hüsamettin Koçan doğduğu yere bir müze kurdu. Bu müzede sanatçıların eserleri sergileniyor  ve değişik projeleri bölge halkı için hayata geçiriyor. Burada tarihe tanık eden eserler bizlere ışık tutuyor. Bizde sevgi ve barışın dili ile Kartal’da yaşayan herkesi ‘Kartal’ı seviyorum’ düşüncesinde buluşturduk. Kültür-sanat adına önemli çalışmalarda bulunduk. Bilimsel kazı başlatan ilk belediye olduk. Dragos’ta yapılan bilimsel kazı ile geçmiş tarihimize sahip çıktık. Kartal’ın dünden bugüne bilinmeyenleri aydınlanırken geleceğinin de güzel olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Haber: Kartal Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.