Baksı Müzesi, ziyaretçilerini 2'ye katladı

44 ilde yer alan 212 adet özel müzeyi toplam 8 milyon 925 kişi ziyaret ederken, müze başına düşen ziyaretçi sayısında Baksı Müzesi 25’inci sırada yer aldı.

Baksı Müzesi, ziyaretçilerini 2'ye katladı
Bayburt Postası - Özel müzeye sahip 44 ilden biri olan Bayburt’un Baksı Müzesi, ziyaretçi sayısını 2’ye katladı. Avrupa Müze Ödülü apoletli Baksı Müzesi, turizm alanında yakaladığı ziyaretçi sayısıyla Bayburt’un yüzakı durumunda.

Türkiye genelinde kültür ve turizm bölgelerinin ziyaretçi sayılarını raporlayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bayburt'tan sadece Baksı Müzesi’ne ait ziyaretçi sayısını açıkladı.

TÜİK'e göre 350 eser sayısına sahip kentin faal tek müzesi olan Baksı Müzesi'ni 2014 yılında yerli ve yabancı 8 Bin kişi ziyaret ederken, bu rakam 2015’te 14 bin olarak açıklandı. 44 ilde yer alan 212 adet özel müzeyi toplam 8 milyon 925 kişi ziyaret ederken, müze başına düşen ziyaretçi sayısında Baksı Müzesi 25’inci sırada yer aldı.

Öte yandan TÜİK, Bayburt Kalesi, Aydıntepe Yeraltı Şehri, Sırakayalar Şelalesi, Çımağıl Mağarası ve merkezde bakanlığa bağlı müzesi bulunan Bayburt ile ilgili sadece Baksı Müzesi’nin ziyaretçi sayılarına yer veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlular 8 yıl önce

ne kaderki ,tarihi bayburtta "müze yok"..!!,40 yıldır bayburtun tarihi eserleri,komşu
illerin depolarında özelliğini kaybetmekte,acilen bayburta müze şart,ilgililere duyrulur
"baksı müzesini tebrik ederiz.

Avatar
Ahmet Çağıldak 8 yıl önce

Ulaşım, olanaksızlıklar ve iklimsel koşullar gibi engelleri düşündüğümüzde kesin olarak ilk beşin içinde yer alır. Öteki müzelerin konumları veya koşulları Baksı'da olsa..

Avatar
ayrıntı 8 yıl önce

vakti zamanında müzesiz yer olmaz diyerek belediyeden uygun alan istenmiş o zamanki belediyede şimdiden farksız oralı olmamış, neticede mze doğduğu köye yapılmıştır. Wolsvagen 2017 tanıtımı burda yapılmıştır.