Baksı Müzesi, ziyaretçi sayısında rekor kırdı!

TÜİK; Bayburt Kalesi, Aydıntepe Yeraltı Şehri, Sırakayalar Şelalesi, Çımağıl Mağarası (2 sezondur kapalı!) ve merkezde bakanlığa bağlı müzesi bulunan Bayburt’tan sadece Baksı Müzesi’ne ait ziyaretçi sayılarına yer veriyor.

Baksı Müzesi, ziyaretçi sayısında rekor kırdı!
Bayburt Postası - Avrupa Müze Ödülü apoletli Baksı Müzesi, bu aylarda kış güzelliğini yaşıyor. Ocak sonu itibariyle 2016 yaz sezonu için hazırlıkların başlayacağı Baksı Müzesi, şimdilerde beyazlara bürünmüş ve tempolu geçen 2015’in yorgunluğunu üzerinden atmaya çalışıyor. 

İlk olarak; 4. Bayburt Öğrenci Sanat Şenliği için ön hazırlıkların yapılacağı Baksı Müzesi, turizm alanında yakaladığı ziyaretçi sayısı ile de Bayburt’un yüzakı durumunda.

Bu rakama dikkat: 15 Bin 364

Türkiye genelinde kültür ve turizm bölgelerinin ziyaretçi sayılarını raporlayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK); Bayburt Kalesi, Aydıntepe Yeraltı Şehri, Sırakayalar Şelalesi, Çımağıl Mağarası (2 yıldır açılmıyor!) ve merkezde bakanlığa bağlı müzesi bulunan Bayburt’tan sadece Baksı Müzesi’ne ait ziyaretçi sayılarına yer veriyor.

TÜİK'e göre 345 eser sayısına sahip kentin faal tek müzesi olan Baksı Müzesi'ni 2014 yılında 8 Bin kişi ziyaret etti. Biletli girişlerin başladığı 2015 yılına dair ilk bilgileri ise Baksı Kültür Sanat Vakfı paylaştı. Vakıf tarafından açıklanan bilgiye göre, 10. Yılını kutlayan Baksı Müzesi’ni 2015 yılında yerli ve yabancı olmak üzere tam 15 Bin 364 kişi ziyaret etti.




Anahtar Kelimeler:
Baksı Müzesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt halkı 8 yıl önce

17 yıldır bayburta ait kültür objeleri., el yazma eserler ve diğerleri,komşu illerin depolarında özelliğini kaybetmektedir.!!,dolayısıyla tarihi bayburta büyük"Müze gerekli,ilgililere önemle duyrulur