Baksı Müzesi'nde "Toprak" sergisi

Seramik sanatçısı Alev Ebuzziya'nın modern seramik formları ile Bayburtlu kadınların ellerinde şekillenen çömlekleri aynı çatı altında buluşturan "Toprak" sergisinin Baksı Müzesi'ndeki ön izlemesi gerçekleştirildi.

Baksı Müzesi'nde "Toprak" sergisi
Bayburt Postası - Küratörlüğünü Haldun Dostoğlu'nun yaptığı ve QNB Finansbak'ın desteklediği serginin tanıtımına Bayburt Valisi Ali Hamza Penlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Baksı Müzesi kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, seramik sanatçısı Alev Ebuzziya ile bazı gazeteciler katıldı.

Sergi hakkında katılımcılara bilgi veren sanatçı Ebuzziya, Baksı Müzesi'ndeki sergide farklı zamanlarda yaptığı 30 çalışmanın yer aldığını ifade etti.

Ebuzziya, bu zamana kadar yaptığı sergiler arasında kendisini en çok heyecanlandıran serginin Baksı Müzesi'ndeki bu sergi olduğuna dikkat çekerek, eserlerinin Anadolu'da böylesi bir mekanda sergilenmesinin gurur verici olduğunu anlattı.

Baksı Müzesi kurucusu Koçan ise toprağın ellerde essiz bir sanata dönüşümünü sergileyen bu eserleri, eski ve yeni parçalar ile bir arada izleyicilere sunmanın mutluluğunu yaşadıklarına dikkat çekti. 

QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras da bir ülkenin ve toplumun tarih ve kültürüne ilişkin eserlerin, geleceğin çağdaşlaşma yolundaki en önemli işaretlerini taşıdığını dile getirdi.  

Bu projede bulunmanın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Aras, sanatçı Ebuzzina'nın eserleri ile bölgenin tarih ve kültürünü ortaya çıkaran çok önemli bir kültür merkezi haline gelen Baksı Müzesi eserlerinin birlikte sergilenmesinin de heyecanlarını pekiştirdiğini ifade etti.    

Sergiyi sanatçı Ebuzziya ve diğer katılımcılarla birlikte gezen Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, burada yaptığı açıklamada, ulusal ve uluslararası alanda birçok ödülü bulunan Baksı Müzesi'nin böylesi bir sergiye ev sahipliği yapmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Pehlivan, bu ve benzeri çalışmaların Bayburt'ta Baksı Müzesi aracılığıyla devam edeceğini anımsatarak, "Baksı'nın buna vesile olması hasebiyle ve birçok üst düzey ödüle layık görülen bir müzenin ilimizde olması bizler için ayrıca bir memnuniyet kaynağı." dedi.

Vali Pehlivan, Baksı Müzesi'nde bugün ön izlemesi yapılarak açılan "Toprak" sergisini görmek için il dışındaki Bayburtlular başta olmak üzere tüm vatandaşları Bayburt'a davet etti. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bamsibeyrek 6 yıl önce

Havaalani yapildiktan sonra baksi muzesinin ziyaretci sayisi dahada cogalicakk