"Baksı Müzesi başlı başına bir sanat eseri"

Bayburt Postası - Bayburt Baksı Müzesi’nin ilk sergisine katılan Ünlü Ressam Ahmet Güneştekin, Baksı Müzesi’ne adeta hayran oldu. Zor coğrafi koşulların ardından müzeyi ilk gördüğü an “bu bir sürraalist eser” dediğini dile getiren Güneştekin, “yol boyunca hayal ettim, nasıl bir yer karşıma çıkacak diye, o yolculuğun ardından karşınıza sürrealist bir eser çıkacağını tahmin edemiyorsunuz” dedi. Müzenin sadece kendisinin başlı başına bir sanat olduğunu söyleyen Güneştekin, “bu büyük bir cesaret” diye tanımlayarak Prof. Hüsamettin Koçan’ı tebrik etti. Güneştekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ressam Ahmet Güneştekin, Baksı Müzesi'ne hayran kaldı...Bayburt Postası - Bayburt Baksı Müzesi’nin ilk sergisine katılan Ünlü Ressam Ahmet Güneştekin, Baksı Müzesi’ne adeta hayran oldu. Zor coğrafi koşulların ardından müzeyi ilk gördüğü an “bu bir sürraalist eser” dediğini dile getiren Güneştekin, “yol boyunca hayal ettim, nasıl bir yer karşıma çıkacak diye, o yolculuğun ardından karşınıza sürrealist bir eser çıkacağını tahmin edemiyorsunuz” dedi. Müzenin sadece kendisinin başlı başına bir sanat olduğunu söyleyen Güneştekin, “bu büyük bir cesaret” diye tanımlayarak Prof. Hüsamettin Koçan’ı tebrik etti. Güneştekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birkaç yıl önce Baksı Müzesi’nin oluşumu ile ilgili değerli Hocamız Hüsamettin Koçan ve basından haberlerle takip ediyorduk. Hocam Bayburtlu’dur, demek ki insan doğduğu yere hizmet götürünce en iyisini yapıyor. Buraya gelinceye kadar yolda hep hayal ettik. Tabi şu noktaya gelinceye kadar da böyle bir yerin varlığını nasıl hayal edebilirsiniz.

 

Ressam Ahmet Güneştekin hazırlayıp sunduğu Ustalarla Güneşin İzinde programının çekimlerine Baksı Müzesi'nde devam etti...Yani bu kadar zor coğrafi koşulların içerisinde karşınıza sürrealist bir eser çıkacağını tahmin edemiyorsunuz. Bu yapı başlı başına bir sanattır. Burası dünya sanatçılarının ilgisini çekebilecek ve ağırlayacak kapasitedir. Ben bu yapıdan dolayı göstermiş olduğu büyük cesaretten dolayı Hüsamettin hocamı kutluyorum.

81 İl, 81 Sanatçı, 81 Sergi projesinin 31. programını Bayburt’ta yapıyoruz. 81 il dolaşıyoruz. Çağdaş sanatı Anadolu’ya taşıyoruz. Türkiye’de birçok sanatçı doğduğu yere hiç gitmemiş. Hüsamettin Koçan Hocam bu anlamda kendi iline yapmış olduğu bu hizmetle özel bir örnektir.”

 

 

 

Bayburtlu minikler Ressam Ahmet Güneştekin'in tablolarındaki canlı renkleri çok beğendi...Güneştekin, Türkiye’de birçok sanatçı doğduğu yere hiç gitmemiş, Hüsamettin Koçan Hocam bu anlamda kendi iline yapmış olduğu bu hizmetle özel bir örnektir, dedi...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ressam Ahmet Güneştekin'in eserleri ilgiyle izlendi...Ressam Ahmet Güneştekin, yeni bölümünü Bayburt'ta çektiği Güneşin İzinde programının ayrıntılarına değindi... Ardından da ekledi: Kimseyle paylaşmayalım, sürpriz olsun...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.