Aziziye Tabyaları Çanakkale gibi olacak

Türkiye’nin 42’nci Milli Parkı Aziziye Tabyaları oldu.  Çevre ve Orman Bakanlığı “Aziziye Tabyaları”nı, "Nene Hatun Tarihi Milli Parkı" adıyla tescil etti. Kararın imzalandığını belirten Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Erzurum ve ülke için hayırlı bir karar çıktığını belirterek, “Nene Hatun Tarihi Milli Parkı" kararı, turizm dünyasına parlak bir yıldız gibi doğmağa hazırlanan güzel ilimiz için çok önemlidir” dedi. “Nenehatun Tarihi Milli Parkı”nın 3 milyon metrekare alan üzerine kurulacağı belirtildi. Çalışmalar aşamasında ilk etapta 20 rehberin görev yapacağı Milli Park’ta bir çok aktivite de yer alacak. Aziziye Tabyaları’nın “Nenehatun Tarihi Milli Parkı” olarak onaylanmasının ardından Milli Park kapsamında bir de dünyanın sayılı Başkentlerinde bulunan “Savaş Simülasyon Merkezi”nin kurulacağı belirtildi.

Aziziye Tabyaları Çanakkale gibi olacak

Aziziye Tabyaları Çanakkale gibi olacakTürkiye’nin 42’nci Milli Parkı Aziziye Tabyaları oldu.  Çevre ve Orman Bakanlığı “Aziziye Tabyaları”nı, "Nene Hatun Tarihi Milli Parkı" adıyla tescil etti. Kararın imzalandığını belirten Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Erzurum ve ülke için hayırlı bir karar çıktığını belirterek, “Nene Hatun Tarihi Milli Parkı" kararı, turizm dünyasına parlak bir yıldız gibi doğmağa hazırlanan güzel ilimiz için çok önemlidir” dedi. “Nenehatun Tarihi Milli Parkı”nın 3 milyon metrekare alan üzerine kurulacağı belirtildi. Çalışmalar aşamasında ilk etapta 20 rehberin görev yapacağı Milli Park’ta bir çok aktivite de yer alacak. Aziziye Tabyaları’nın “Nenehatun Tarihi Milli Parkı” olarak onaylanmasının ardından Milli Park kapsamında bir de dünyanın sayılı Başkentlerinde bulunan “Savaş Simülasyon Merkezi”nin kurulacağı belirtildi.

Tabyalar artık Milli ParkParka, Nene Hatun2un ismi verildiÖzyılmaz, “Hem Aziziye Tabyalarının milli park olması, hem de ancak dünyanın sayılı başkentlerinde bulunan bir savaş müzesinin Aziziye Tabyalarına yani İlimize kazandırılması bizim en başta şehitlerimize ve tarihe karşı olan vefa borcumuzu az da olsa yerine getirme çabası olarak ele almak gerekir. İkincisi, bu iki yolla İlimize sürekli olarak kamu yatırımlarının gelmesi böylece İlimizin şenlenmesi ve kalkınması hedeflenmiştir. ‘Aziziye Tabyaları’nın Çanakkale Tabyaları gibi güzelleştirilmesi ve bir savaş müzesinin oraya yapılması tarihe bağlılığımız, sosyo-kültürel açılımımız, iç turizmin gelişmesi ve ilimizin kalkınması açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Bunu başardığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.