Aşkale’de ev hanımları meslek sahibi oluyor

Erzurum Aşkale Belediyesi, ev hanımlarının aile bütçesine katkıda bulunmaları ve meslek edinmeleri amacıyla ipek halı dokumacılığı projesi hazırladı. Proje kapsamında 80 ev hanımının meslek sahibi edilmesi hedefleniyor. Aşkale Belediyesi AK Partili Meclis üyesi ve proje yöneticisi Güler Öztürk ile Proje Koordinatörü Mimar Pınar Burkankulu, hazırladıkları ipek halı projesini Ankara'ya gönderdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın onayına sunulan ipek halı dokumacılığı projesinin önümüzdeki günlerde onaylanması bekleniyor.

Aşkale’de ev hanımları meslek sahibi oluyor

İpek halı dokumacılığı projesinin önümüzdeki günlerde onaylanması bekleniyorErzurum Aşkale Belediyesi, ev hanımlarının aile bütçesine katkıda bulunmaları ve meslek edinmeleri amacıyla ipek halı dokumacılığı projesi hazırladı. Proje kapsamında 80 ev hanımının meslek sahibi edilmesi hedefleniyor. Aşkale Belediyesi AK Partili Meclis üyesi ve proje yöneticisi Güler Öztürk ile Proje Koordinatörü Mimar Pınar Burkankulu, hazırladıkları ipek halı projesini Ankara'ya gönderdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın onayına sunulan ipek halı dokumacılığı projesinin önümüzdeki günlerde onaylanması bekleniyor.

Evlerimizin rengi halılar...Avrupa Birliği Mali Yardım Fonu'ndan 277 bin Euro tutarındaki projenin gerçekleşmesi halinde, ilçe merkezindeki 80 ev hanımının hem meslek sahibi olacağını hem de aile bütçesine katkıda bulunacağını dile getiren proje yöneticisi Öztürk, "İlçemizde uzun kış mevsimleri yaşandığı için ev hanımlarımız yılın büyük bir kısmını içeride oturarak geçiriyor. Eğer projemiz kabul edilirse 80 hanım evlerinde ipek halı dokuyarak aile ve ülke bütçesine katkı sağlayabilecek." diye konuştu.

Proje koordinatörü Burkankulu ise Erzurum- Erzincan- Bayburt Kalkınma Ajansı'nın projeye danışmanlık hizmeti verdiğini söyledi. Burkankulu, projenin kabul edilmesiyle birlikte Aşkale'nin ipek halı dokuma merkezi haline geleceğini, bunun ise ilçede yaşanan işsizliğin önemli ölçüde önüne geçebileceğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.