“Aşk Olsun” kırıp geçiriyor

Bayburtlu bir grup genç tarafından kurulan tiyatro kulübü, hazırladığı “Aşk Olsun” isimli oyunu Bahçelievler ve Kartal’da sanatseverler ile buluşturdu. Yücel Telli’nin yazıp yönettiği 2 perdelik komedi, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Canlandırılan karekterlerin insanımızın en doğal halini yansıtması ve yöresel şivenin başarı ile konuşulması, oyuna ayrı bir sıcaklık ve güzellik katıyor. Sahne performansları ile seyirciden uzun süre alkış alan tiyatro ekibi, oyun sonrası tebrikleri kabul etti. Oyunun yazarı ve yönetmeni olan Yücel Telli, şunları söyledi: 

“Aşk Olsun” kırıp geçiriyor

Aşk Olsun (1)Bayburtlu bir grup genç tarafından kurulan tiyatro kulübü, hazırladığı “Aşk Olsun” isimli oyunu Bahçelievler ve Kartal’da sanatseverler ile buluşturdu. Yücel Telli’nin yazıp yönettiği 2 perdelik komedi, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Canlandırılan karekterlerin insanımızın en doğal halini yansıtması ve yöresel şivenin başarı ile konuşulması, oyuna ayrı bir sıcaklık ve güzellik katıyor. Sahne performansları ile seyirciden uzun süre alkış alan tiyatro ekibi, oyun sonrası tebrikleri kabul etti. Oyunun yazarı ve yönetmeni olan Yücel Telli, şunları söyledi:

 

“Oyunumuzu 7 aydır, başta  Bayburt olmak üzere değişik illerde oynadık. Gittiğimiz her yerde sanat severlerin ve hemşehrilerimizin yoğun ilgisi ile karşılaştık. Bu bizleri mutlu ediyor ve daha iyi işler ortaya koyabilmek adına motivasyonumuzu yükseltiyor.”

“Aşk Olsun” adlı iki perdelik komedi, Yeşilçam filmlerinde sıkça işlenen bir konuyu anlatıyor: Zengin babanın işleri kötüye gitmektedir ve fabrikalarını kurtarmak için kızını sonradan görme zengin bir aileye gelin vermek ister. Çokça işlenmiş ve ilk bakışta cezbedici hiçbir yanı olmayan bu konu Yücel Telli’nin kaleminde insanı bayıltacak kadar güldüren bir komediye dönüşmüş. Yücel Telli bunu nasıl başardığını şu sözlerle ifade ediyor:    

 

Aşk Olsun (2) Aşk Olsun (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

“Konu bilindik bir konu ama biz bu bilindik konuyu yöresel tadlarla harmanlayarak izleyiciye sunuyoruz. Yani bir Türk klasiğine Bayburt yorumu getiriyoruz. Konuşmalar, isimler ve karekterler, olaylar ve verilen tepkiler. Hepsi, sade bir hemşehrimin en doğal halini ve tepkisini yansıtıyor. Yani oyunu izleyen kişi kendisinden bir parçayı sürekli oyunun içinde buluyor. Ve en önemlisi oyuncu arkadaşlarımın yeteneği ve çalışma azimleri. Oyuncu arkadaşlarımın hepsi, canlandırdıkları karekterle bütünleşerek oynuyorlar. Seyircide burada ki emeği ve samimiyeti görüyor, değerlendirmesini ona göre yapıyor.”

Aşk Olsun (4)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yücel Telli ve ekibini kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.