Almanya’dan Bayburt’a kültür turu

Almanya’da ikamet eden Bayburtlu işadamı Recai Demir, Almanya’da Bayburt kültüründen uzak yetişen Bayburtlu çocuklar için gezi turu düzenleyecek.

Almanya’dan Bayburt’a kültür turu
Bayburt Postası - Almanya’da ikamet eden Bayburtlu işadamı Recai Demir, Almanya’da Bayburt kültüründen uzak yetişen Bayburtlu çocuklar için gezi turu düzenleyecek. Konuyla ilgili Bayburt’a gelerek kurum amirleri ile görüşen Demir, gazetemize de uğrayarak kültür turu projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

1980 yılından bugüne Almanya’da ikamet ettiğini söyleyen Demir, “Almanya’nın sosyal yapısı çok farklı. Çocuklarımız kısmen entegre, kısmen asimile oluyor ve Bayburt’u ise çok az tanıyorlar. Bundan dolayı Almanya’daki gençlerimize ülkemizi daha iyi tanımaları, kültürlerini daha iyi öğrenmeleri için kültür gezileri planlıyorum. Uzun zamandan beri Avrupa’da yaşayıp Bayburt’a hiç gimemiş, Bayburt’un kültürünü hiç bilmeyen gençlere yönelik düzenlemek istediğim sosyal içerikli gezi var” dedi. 

Kültür turu ile Almanya’da yetişen gençlerin ülkelerine ve memleketlerine olan aidiyet duygularını geliştirmeyi hedeflediğini söyleyen Demir, “Uygulamadki hedefimiz, gençlerimize memleketimizin tarihi ve doğal güzelliklerini daha yakından tanıtmak, milli ve manevi değerleri benimsetmek, vizyonlarını ve merhamet duygularını geliştirmek, moral ve motivasyon durumlarını üst seviyelere taşımak, yurt dışında yaşayan gençlerimizin belleklerini tazelemek, ülkelerini daha yakından tanımlarını sağlayarak aidiyet duygularını geliştirmektir” diye konuştu.

Demir, konu ile ilgili başta Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan olmak üzere kurum amirleri ile görüştüğünü ve kültür turuyla ilgili gerekli destek sözü aldıklarını da vurgulayarak, kültür turunun Nisan ayında gerçekleşeceğini kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yilmaz 6 yıl önce

Tebrik ederim Recai bey. Guzel bir girisim. Duzenlemek istediginiz turun tarihlerini, hareket mekanlarini, ikamet yerlerini ve dusundugunuz gunluk programlari bir sekilde(ornegin bir facebook sayfasindan) paylasirsaniz, belkide katilima daha fazla talep ede bilirsiniz.