20 Şair, Şair Zihni Şiir gecesinde buluştu

Bayburt Postası - Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında düzenlenen “Şair Zihni Şiir Gecesi”, 20 şairi bir araya getirdi. Bayburt Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından organize edilen program, şiir ve edebiyatseverlerin akınına uğradı. Programa Azerbaycan’dan Zelimhan Yakub, Kosova’dan Osman Baymak, Bulgaristan’dan Galip Sertel, Trabzon’dan Neriman Koç ve Garip Ayata, Erzurum’dan İsmail Bingöl, Gümüşhane’den Ali Coşkun Hirik, İstanbul’dan Nurten Altınok katıldı. Misafir şairlerin yanı sıra gecede ayrıca Bayburtlu şairler İbrahim Yılmazoğlu, Hasan Hafızoğlu, Mahmut Kırtan, Mustafa Gökalan, Nuh Karaca, Tevhit Battal, Osman Çolak, Aşık Visali, Aşık Gülhani, Agah Kılınçlar ve gazetemizin değerli yazarlarından U. Ahmet Aker tarafından şiirler okundu.

20 Şair, Şair Zihni Şiir gecesinde buluştu

20 Şair, Şair Zihni Şiir gecesinde buluştuBayburt Postası - Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında düzenlenen “Şair Zihni Şiir Gecesi”, 20 şairi bir araya getirdi. Bayburt Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından organize edilen program, şiir ve edebiyatseverlerin akınına uğradı. Programa Azerbaycan’dan Zelimhan Yakub, Kosova’dan Osman Baymak, Bulgaristan’dan Galip Sertel, Trabzon’dan Neriman Koç ve Garip Ayata, Erzurum’dan İsmail Bingöl, Gümüşhane’den Ali Coşkun Hirik, İstanbul’dan Nurten Altınok katıldı. Misafir şairlerin yanı sıra gecede ayrıca Bayburtlu şairler İbrahim Yılmazoğlu, Hasan Hafızoğlu, Mahmut Kırtan, Mustafa Gökalan, Nuh Karaca, Tevhit Battal, Osman Çolak, Aşık Visali, Aşık Gülhani, Agah Kılınçlar ve gazetemizin değerli yazarlarından U. Ahmet Aker tarafından şiirler okundu.

Gecede yer alan şairler arasında Bayburt Postası yazarlarından U.Ahmet Aker'de vardıİsmail Çarpatan ve Dursun Ali Emir’in modaretörlüğünde gerçekleşen şiir gecesi, Bayburt Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Eyüp Görgülü’nün konuşmasıyla başladı. Görgülü; gelişimini tamamlayamamış iller statüsünde olan Bayburt’un bu tür etkinlikler sayesinde hem kültürel hem de fiziksel anlamda artılar kazanacağını söyleyerek, Bayburt Üniversitesi’nin bu anlamda aktif rol alması gerektiğini söyledi.

Gecede okunan şiirlere Müzisyen Mustafa Gökalan eşlik etti. Programa gerek misafir olarak, gerekse ilimizden katılan tüm şairlere günün anısına ve Bayburt kültürüne katkılarından ötürü plaket takdim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.