2 bin 750 Metrede kurulan Soğanlı Halk Pazarı!

Bayburt Postası –  Soğanlı yaylasında gerçekleşen programa en erken gelen ve en iyi hazırlananların seyyar satıcılar olduğu ortaya çıktı. Fakat, bu özel hazırlık pek işe yaramadı ve kötü hava şartları bu iddialı hazırlığa adeta limon sıktı. Hava muhalefeti, yaylaya gelmesi beklenen kalabalığı sekteye uğratmıştı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, onlar yine de morallerini bozmadı ve tezgahlarının başından ayrılmadılar... 2 bin 750 metre yükseklikte, Soğanlı yaylasının sisi ve soğuğu arasında kurulan "Soğanlı Halk Pazarı"nda neler ve kimler yoktu ki! Hediyelik eşyadan, meşhur Karadeniz ekmeğine, dönercisinden, Bayburt balına, meyve yetiştiricisinden simitçisine kadar herkes oradaydı. 1970’li yıllardan beri Bayburt sokaklarında haşlanmış mısır satan, namı diğer “Mısırcı Dayı” bile oradaydı. 

2 bin 750 Metrede kurulan Soğanlı Halk Pazarı!

2750 Metrede kurulan Soğanlı pazarı!Bayburt Postası –  Soğanlı yaylasında gerçekleşen programa en erken gelen ve en iyi hazırlananların seyyar satıcılar olduğu ortaya çıktı. Fakat, bu özel hazırlık pek işe yaramadı ve kötü hava şartları bu iddialı hazırlığa adeta limon sıktı. Hava muhalefeti, yaylaya gelmesi beklenen kalabalığı sekteye uğratmıştı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, onlar yine de morallerini bozmadı ve tezgahlarının başından ayrılmadılar... 2 bin 750 metre yükseklikte, Soğanlı yaylasının sisi ve soğuğu arasında kurulan "Soğanlı Halk Pazarı"nda neler ve kimler yoktu ki! Hediyelik eşyadan, meşhur Karadeniz ekmeğine, dönercisinden, Bayburt balına, meyve yetiştiricisinden simitçisine kadar herkes oradaydı. 1970’li yıllardan beri Bayburt sokaklarında haşlanmış mısır satan, namı diğer “Mısırcı Dayı” bile oradaydı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI; www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.