Kısır döngü...

Türkiye’nin en çok göç veren ili Bayburt’ta az nüfusun artıları ve eksilerine bakılırsa, göçün etkisi hemen her araştırmada ortaya çıkıyor...

Kısır döngü...

Türkiye’nin en çok göç veren ili Bayburt’ta az nüfusun artıları ve eksilerine bakılırsa, göçün etkisi hemen her araştırmada ortaya çıkıyor. Genel ve yerel bazda yapılan araştırma sonuçlarında olumsuz verilerle gündeme gelen Bayburt, Türkiye’nin en az nüfusuna sahip olduğu için aynı zamanda bazı araştırma sonuçlarında ise olumlu verilerle dikkat çekiyor!

Mesela ekonomi, yatırım gibi alanlarda oldukça başarısız bir görüntü çiziyor; eğitim, asayiş gibi bazı alanlarda da başarılı bir il olarak göze çarpıyor! Tıpkı işsizliğin hemen hemen yok denecek kadar azalması, istihdam açığının ise neredeyse tamamen kapatılması gibi!

Nihayetinde çelişkili ama oluşma sürecinde birbiriyle ilişkili olan bütün bu benzer sonuçlar, -tesadüfen değil- bir sebebe dayalı olarak ortaya çıktığına göre; insanın kafası karışıyor ve aklına bir soru geliyor!

"Bayburt, kambur mu atıyor yoksa kambur mu yapıyor?"

Bayburt Postası / Eylül 2013

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.