Hiç bir şey olmasa bile il olduk!

Tarih  22 Ekim 1990… İlk kez Bayburt’a gelen dönemin Başbakanı Yıldırım Akbulut, il oluncaya kadar “olmaz”, il olduktan sonra ise “oldukta ne oldu” diye söylenen zevattan haberdar olacak ki, binlerce Bayburtlu’ya şöyle seslenmişti:

Hiç bir şey olmasa bile il olduk!

Tarih  22 Ekim 1990… İlk kez Bayburt’a gelen dönemin Başbakanı Yıldırım Akbulut, il oluncaya kadar “olmaz”, il olduktan sonra ise “olduk da ne oldu” diye söylenen zevattan haberdar olacak ki, binlerce Bayburtlu’ya şöyle seslenmişti:

“- Ne yani, il oldunuz, şimdi bunu inkâr mı edelim? Hiçbir şey olmasa bile il oldunuz.”

‘Bu da bir şeydir’ demeye getirmişti, Başbakan Akbulut.

Doğru diyordu aslında, il olmuştuk! Güya, "il olalım da, başka bir şey istemeyiz” diyorduk. Kendi yağımızla kavrulur, kendi kendimize gelişir, kendi kendimize büyürdük! Olabilirdi de! Doğruydu bu düşünce. Çünkü her ne yaptıysak, kendi kendimize yaptık!

İşte… Tarih 22 Şubat 2013… Erenlerle oturuyorum… Az ötede biri konuşulanlardan rahatsız olmuş haliyle birden arkaya doğru toparlandı… Dün, il oluncaya kadar “olmaz”, il olduktan sonra ise “olduk da ne oldu” diye söylenen zevatın aksine Başbakan Akbulut’u da farkında olmadan anarcasına, elindeki gazeteyi okuyormuş gibi yapan diğerine hayli içerlenerek sessizce söylendi…”Hiç bir şey olmasa bile il olduk ya!”

Bayburt Postası - Şubat 2013

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.