Bir 'kitle gazetesi'nin şeytanlığı

Kitlesel bir gazete ve yayın yaptığı ülkesinin insanına, kültürüne temelden uzak bir anlayış…

Bir 'kitle gazetesi'nin şeytanlığı

Kitlesel bir gazete ve yayın yaptığı ülkenin insanına, kültürüne temelden uzak bir anlayış… Kitlesel bir gazete çünkü ulusal yayın yapıyor demek için bize göre artık şahit lazım. İsmini anmak istemediğimizden, kim ki şahit olur sözümüz onadır o halde…

“'Yeni Türkiye'den miting manzaraları: Harem-Selamlık” başlıklı bir haber ve haberin metni şöyle:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Karadeniz turunu tamamladı. Erdoğan'ın Bayburt Vilayet Meydanı'nda düzenlediği mitingde kadınlar ile erkekler arasına demir bariyer yerleştirildi. İşte Erdoğan'ın harem-selamlık mitinginden görüntüler…”

‘Yeni Türkiye’ bir siyasetin koyduğu hedef… O hedefi kabul etmemek ise yine belli bir siyasetin eleştirisidir… Buraya kadar özgürlük ve demokrasi bahsine göre herhangi bir sorun yok. Sorun bir argüman haline getirilen demokratik inisiyatifin sırf eleştiri için gereksiz bir şekilde ve haksızca kullanılmasıdır!

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın  mitinginde  göze çarpan ama  mitingin  yapıldığı şehrin -söz konusu kalabalık bir siyasi miting ise- kültüründe var olan bir gerçeği ve saygı duyulması gereken -bize göre de korunması gereken- yaşam biçimini bir siyasi malzeme haline getirmenin amacı gerçekten ne ola ki?

Ve bu amacın sonuçlarından elde edilen günlük reyting midir yoksa kayıp mıdır bizi ilgilendirmez ama bizi tam da güya sahip çıktıkları Cumhuriyet kazanımları konusunda endişelendiren kesin bir şey var… O da, bir kitleyi, diğer bir kitlenin gözünde tırmalayan bir obje haline getirmenin şeytanlıktan başka bir şey olmadığıdır!

***

Ve bir not: ‘Harem-selamlık’ şeklinde bir ayrıştırmaya vurgu yapılan ve yeni bir şeymiş gibi keşfedilen o görüntü, -bariyer olsa veya olmasa bile- aslında o hiç dillerinden düşürmedikleri 'entelektüel' deyimle bu topraklarda yapılan her mitingde spontane gelişen bir durumdur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metin Inci 9 yıl önce

bayanlar bir tarafta erkekler bir tarafta olması gereken zaten bu

Avatar
Rabia Demirci 9 yıl önce

reklamın iyisikötüsü olmaz bayburtun reklamını yapmışlar sayalım onun haricinde de haremlik selamlık bizim kültürümüzün en güzel yansımasıdır bozamadıkları bi bu kaldı, konserlerde de mitinglerde de bu böyledir hatta diğer parti mitinglerinde de :)

Avatar
Soner Kara 9 yıl önce

Aldirmayalim şeytanın işi ne

Avatar
Arif Köprücü 9 yıl önce

Nasıl bir tahammülsüzlükleri var şaşıyorum.

Avatar
serden 9 yıl önce

ak partinin niye iktidar olduğunu bir tek bu zihniyet anlamadı hala nalına değil mıhına vuruyorlar

Avatar
RIFKI EMRE 9 yıl önce

Kardeşim hepimiz Tayip ci olup gittiniz, yazık. Ne çabuk unuttunuz adamın hırsızlıkarini. Sizin gibileri yüzünden artık Bayburt lu olmaktan utanıyorum.

Misafir Avatar
Hakan 7 yıl önce @RIFKI EMRE

Madem bu kadar utaniyorsun "Bayburt`luyum" deme kardesim ya...Ne kadar ayip seyler bunlar

Beğenmedim! (0)
Avatar
A. Karaca 9 yıl önce

Bunlar hiçbir şeyden anlamadıkları gibi gazetecilikten de anlamıyorlar. İstanbul gibi karma bir metropolün mitingin de bile vardı bu manzara. Orda ses bile getirmediyse, böyle bir şeyi halkın günlük hayatlarının bir parçası gibi yaşayan Bayburt'ta lafı bile edilmeyeceğini bilmeyecek kadar kara cahiller.

Avatar
hami kocaaga 9 yıl önce

Ne olursa olsun bizim bayburt kulturu turkiye de birtane ne derse desinler bizde ar namus var saygi var kadina baskalari gibi miting de konserde kadinlari sıkıstırmiyoruz elstiri yapanlar utansinlar helal olsun bayburt u ma gurbette olsak da sonuna kadar bayburt luyuz ve sonuna kadar gururluyuz...