Yarıyıl tatilinde 'psikolojiye' dikkat

Yarıyıl tatiline özel kitaplar hazırlayan Zambak Yayınları, tatili telafi ve yeni döneme hazırlık imkanı olarak değerlendirmeyi tavsiye ediyor.

Yarıyıl tatilinde 'psikolojiye' dikkat

Yarıyıl tatiline özel kitaplar hazırlayan Zambak Yayınları, tatili telafi ve yeni döneme hazırlık imkanı olarak değerlendirmeyi tavsiye ediyor. Tatil dönemi kitaplarında derslerde öğrenilenlerini tatilde unutmamak için eğlenceli etkinliklerle güzel vakit geçirme imkânı sunuluyor. Hazırlanan kitaplar da bilmeceler, bulmacalar, fıkralar, hikâyeler, masallar, şiirler, zekâ oyunları, testler ve eğlenceli etkinlikler öğrencileri bekliyor.

Zambak Yayın Grubu İlkokul Yayın Yönetmeni Murat Olukpınar, yarıyıl tatiline yaklaşıldığı günlerde öğrencilerin tatili verimli şekilde değerlendirmelerinin önemine dikkat çekti. Okula gidilmeyecek olmasının dersleri bir kenara bırakıp tatil bitene kadar yatmak olmadığını vurgulayarak, "Tatilde olmak, televizyon ve bilgisayar bağımlısı olmak anlamına gelmemelidir. Tabii ki çocuklar dinlenmek için kendilerine vakit ayırmalıdırlar ama çok geç vakitlere kadar oturup sabahları da geç kalkarak vücudun alışageldiği biyolojik yapısını bozmamaları gerekir. Bir plan dâhilinde öğrendiklerini tekrar ederek tatilde öğrenme kayıpları yaşamamalıdırlar." tavsiyesinde bulundu. Türkiye'de velilerin birçoğunun yaptığı hatanın diğer çocuklarla kendi çocuğunu kıyaslama olduğuna dikkat çeken Olukpınar, şöyle konuştu:

"Özellikle karnesinde düşük not bulunan öğrenci velilerinin yaptığı bu davranış son derece yanlıştır. Her çocuk ayrı bir biyolojik gelişime ve zekâya sahiptir. Bu sebeple çocuklar birbirleriyle kıyaslanmamalıdır. Çocuğa yardımcı olmadan düşük not sebebiyle kıyaslama yapılarak aşırı tepki verilmesi onda geri dönüşü olmayan değişik rahatsızlıklara sebep olabilir. Eğer varsa başarısızlık durumu çocukla değerlendirilmeli ve iyi bir planlama yapılarak ikinci döneme daha hazır başlamasına yardımcı olunmalıdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.