Ev hanımları örgü örerek para kazanacak

Bursa'da, bir iplik firmasıyla belediye arasında imzalanan protokolle, artık ev hanımları örgü örerek aile ekonomisine katkı sağlayacak. BUSMEK´in örgü kursları açması ve NAKO'nun da açılan kurslara iplik desteği sağlamasına ilişkin...

Ev hanımları örgü örerek para kazanacak
Bursa'da, bir iplik firmasıyla belediye arasında imzalanan protokolle, artık ev hanımları örgü örerek aile ekonomisine katkı sağlayacak.

BUSMEK´in örgü kursları açması ve NAKO'nun da açılan kurslara iplik desteği sağlamasına ilişkin protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile NAKO Genel Müdür Yardımcısı Özlem Karakaş arasında imzalandı. BUSKİ´deki başkanlık makamında yapılan protokole, BUSMEK ve NAKO yetkilileri katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentteki herkesi üretir hale getirmek istediklerini söyledi. NAKO´yla birlikte gerçekleştirilecek örgü projesinin de bunu hedeflediğini, kentteki tüm bayanları üretir ve kazanır halde görmek istediklerini ifade eden Başkan Altepe, "Bu kapsamda BUSMEK bünyesinde ilk etapta ´şiş örücülüğü´ ve ´bebek maketleri´ kursları açacağız. 3´er aylık periyotlarla verilecek derslerle, bayanlarımızı bu alanlarda ihtisas sahibi yapacağız. Daha sonra çalışmaların devamı gelecek" diye konuştu.

Başkan Altepe, kurslara katılacak bayanların hem yeni bir mesleği öğreneceklerini hem de aile bütçelerine katkıda bulunacaklarını ifade etti. Kurslarda yapılan üretimlerin sanal ortamda satışa sunulacağını ve satıştan elde edilecek gelirin kursiyerlere bırakılacağını kaydeden Başkan Altepe, "Açacağımız kurslar eski bir geleneği yaşatmanın ve meslek öğretmenin yanında, aile bütçelerine de olumlu yansıyacak. Kursiyerlerimizin ürünleri ´eburfas.com.tr´ uzantılı internet sitemizden satışa sunulacak. Satıştan elde edilen gelirler ise yine kursiyerlerimize bırakılacak" dedi.

Başkan Altepe, örgü kurslarında popüler üretimin gösterileceğini, kurslardan mezun olanların başta örgü oyuncak ve bebek olmak üzere her türlü kullanım eşyasını üretebilir hale geleceğini anlattı. Kursların sadece ev hanımlarına hitap etmediğini, ilgi duyan herkesi hatta genç kızları BUSMEK´e kayıt yaptırmaya beklediklerini ifade eden Başkan Altepe, "Kentin sorumluluk makamı olarak herkesin üretir konumda olmasını istiyoruz. Kenti ancak üreterek bir yerlere taşıyabiliriz. Üreterek, kazanarak mutlu olabiliriz. Bu nedenle açacağımız kurslar bayanlarımız için bir fırsat. Herkesi bu fırsatı değerlendirmeye çağırıyorum" açıklamasında bulundu.

NAKO Genel Müdür Yardımcısı Özlem Karakaş da "İnşallah bu işbirliği çerçevesinde ortaya çıkan katma değer, size de olumlu olarak yansır. Yaklaşımınız nedeniyle bunu kesinlikle hak ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Protokol töreninin ardından Başkan Altepe, NAKO Genel Müdür Yardımcısı Özlem Karakaş´a el yapımı İznik çinisi hediye etti. Karakaş da Başkan Altepe´ye el örgüsü kazak, Bursaspor atkı ve beresi ile firma ürünlerinden oluşan bir butik takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.