Bayburt kadını için 'Bayburt Evi' gibi istihdam merkezi

Baksı Kültür ve Sanat Vakfı, Kadın İstihdam Merkezi kuruyor.

Bayburt kadını için 'Bayburt Evi' gibi istihdam merkezi
Bayburt Postası - Baksı Kültür ve Sanat Vakfı, Kadın İstihdam Merkezi kuruyor. Faaliyetlerine başladığı ilk günden itibaren çağdaş sanatla yerel kültür arasındaki ayrımları ortadan kaldırmayı amaçlayan Baksı Kültür ve Sanat Vakfı, Bayraktar köyünde kurulan müzeyle modern kültürün tüm dikkatini üzerinde toplarken, geliştirdiği projelerle de yerel kültürün unutulmuş ve ötelenmiş tüm dinamiklerine de hayat vermeyi amaçlıyor.

Vakıf, ehram ve kilim gibi geleneksel ürünler üzerine hayata geçirilen projelere bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Kadın istihdamı ile ilgili müjdeli bir açıklamada bulunan Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “Baksı Müzesi olarak Kadın İstihdam Merkezi projesini hayata geçireceğiz” dedi.

Bayburt taşından yapılacak, çinilerle bezenecek!

Geleneksel ürünlerin üretileceği ve bu üretim üzerine eğitimlerin verileceği merkezin Bayburt'ta Kaleardı mahallesinde kurulacağını söyleyen Prof. Koçan'ın, inşaatı bu yıl içinde başlayacak olan Kadın İstihdam Merkezi binası ile ilgili ise, "Kültürel sürekliliğe de verdiğimiz önem gereği beyaz Bayburt taşından yapılacak. Bayburt taşını modern bir anlamda ve kalede kullanıldığı şekliyle ayrıca kalenin çinilerini de işin içine katarak yeni bir Bayburt kökenli bina yapacağız" şeklindeki sözleri heyecanla karşılandı.

Merkezin kurulacağı arsanın Bayburtlu Hüsami Köklü tarafından kadınlarla ilgili bir proje kapsamında bağışlandığını fakat projenin hayata geçirilemediği için bu alana Kadın İstihdam Merkezi'ni kuracaklarını anlatan Prof. Koçan, şöyle konuştu:

"Bizim aslında hiç vazgeçmediğimiz projelerimizden bir tanesi kadının eğitimi ve istihdamı projesidir. Çünkü bize göre kadın kültürün taşıyıcısı ve sahip çıkanı. Bugün kadim kültürden ne kaldıysa daha çok kadınlar onu korumuşlardır. Kadın istihdamına çok önem veriyoruz. Kıymetli hemşehrimiz Hüsami Köklü Kaleardı Mahallesi'nde 1150 metrekarelik arazisini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlamış. Kadınlarla ilgili bir proje gerçekleştirilsin diye ama başarılamamış. Baksı Müzesi olarak burada Kadın İstihdam Merkezi projesini hayata geçireceğiz. Kültürel sürekliliğe de verdiğimiz önem gereği beyaz Bayburt taşından yapılacak. Bayburt taşını modern bir anlamda ve kalede kullanıldığı şekliyle ayrıca kalenin çinilerini de işin içine katarak yeni bir Bayburt kökenli bina yapacağız. Sonbaharda inşaata başlayabiliriz. 20 milyon maliyetli bir bina. Burada ehram, kilim gibi geleneksel ürünler yapılacak, genç kızlar ve kadınları eğitecek bir eğitim merkezi, kütüphane ve sergi alanı olacak." 

İlgili haber:


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sinem.. 9 yıl önce

Bi konferansta eski başkan haci ali polat husamettin hoca için bir tabir kullanmisti.. Çok uzulmustum... Sinevizyon sunumunda hocadan Su gördüğünüz gariban...diye bahsetti...çok yazik..cokk..bakin o gariban dediğiniz neler yapiyo..haci ali bey..