Ayran tüketmek iş hayatında stresi önlüyor

Günümüz yoğun iş temposunda çalışmaya dalan, gün içinde yeterli sıvı almayan kişilerin sağlıklarıyla ilgili olarak çok kötü sürprizler meydana gelebilmekte.

Ayran tüketmek iş hayatında stresi önlüyor

Günümüz yoğun iş temposunda çalışmaya dalan, gün içinde yeterli sıvı almayan kişilerin sağlıklarıyla ilgili olarak çok kötü sürprizler meydana gelebilmekte.

Uzmanlar “Her gün yeterli sıvı alınmalı, alınan sıvı, elektrolit adı verilen sodyum ve klorür iyonlarından zengin olmalıdır.” uyarısında bulunuyor.  

Ayrıca yazın olduğu kadar kışın da özellikle katı yiyeceklerin tüketildiği öğünlerde sıvıcı içeklerin arasında en sağlıklısı olan ayranın tüketilmesi öneriliyor.

Yörsan gıda mühendislerinden Nilüfer Hakarayan, ayranın triptofan ve kalsiyum ihtiva etmesi vesilesi ile ayranın antistres özellikte bulunduğunu söyledi.

Ayran antistres besinler listesinin ilk sıralarında yer alıyor

Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan sözlerine şöyle devam etti: “Ayranın normal bir bireyin  vücudunda hiçbir zararlı etkisinin olmamakla birlikte,   sindirim ve boşaltım sistemlerinde karşılaşılan ;ishal, peklik, kalın bağırsak, mide, bağırsak iltihabı gibi rahatsızlıklarda tedavilerine yardımcı olarak tüketilebilir. Kahve, çay gibi bazı içeceklerin uyarıcı etkisi oldukları bilinir. Ayran gibi bazı içeceklerde yüksek sakinleştirici özellik olduğu ise fazla bilinmemektedir. Halbuki kalsiyum açısından zengin olan besinler gevşetici etkiye sahiptir.Bu vesile ile  Bolca triptofan ve kalsiyum içeren ayran  antistres besinler listesinin ilk sıralarında yer almakta.

Anahtar Kelimeler:
AyranIş Temposu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.