15 bin kadın şiddet gördü!

Kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla 14 il jandarma komutanlığında kurulan Kadın ve Çocuk Kısım Amirliği, bir yılda 13 bin 551 aile içi olaya müdahale etti. 15 bin 19 mağdur kadından 5 bin 883 kadına tedbir kararı çıkarıldı.

15 bin kadın şiddet gördü!
Kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla 14 il jandarma komutanlığında kurulan Kadın ve Çocuk Kısım Amirliği, bir yılda 13 bin 551 aile içi olaya müdahale etti. 15 bin 19 mağdur kadından 5 bin 883 kadına tedbir kararı çıkarıldı. Şanlıurfa’da yedincisi düzenlenen ‘kadına yönelik şiddetin önlenmesi’ projesi koordinasyon ve farkındalık seminerinde yeni önlemler alınacağı bildirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen ‘Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi’ koordinasyon ve farkındalık seminerinin yedincisi Şanlıurfa’da düzenlendi. Seminerde, jandarma tarafından 14 ilde kurulan Kadın ve Çocuk Kısım Amirlikleri faaliyetleri anlatıldı. Amirliğin faaliyetleri kapsamında, 2013 yılında 13 bin 551 aile içi şiddet olayına müdahale ettiği, mağdur olan 15 bin 19 kadından 5 bin 863’ü için tedbir kararı çıkarıldığı belirtildi. Bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında ise yaklaşık 300 bin kişiye ulaşıldığı kaydedildiği seminerde, bu amirliğin 81 ilde kurulacağı bildirildi. Birçok kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı seminerde, kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına yeni arayışlara girildi.

"Kadına şiddet uygulayan yaratılışına ihanet ediyor"


Seminere konuşmacı olarak katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Hangi erkek kadına yönelik şiddet uyguluyorsa bilsin ki yaratılışına ihanet ediyor” diyerek, kadına şiddete tepki gösterdi. Kadın ve erkek arasındaki en önemli farkın kas gücü olduğunu dile getiren Vali Küçük, Allah’ın bunu eşine ve çocuklarını koruması, dış tehditlere karşı korumak için verildiğini söyledi. Kadına yönelik şiddete uygulanan gücü yaratılışı ihanet olarak nitelendiren Küçük, şunları söyledi: “Hangi erkek şiddet uyguluyorsa bilsin ki yaratılışına, varoluşuna ihanet ediyor. Çünkü o güç savunmak için verilmiştir, şiddet için değil. Kadına yönelik şiddet uygulayanlara yönelik tüm toplum tepki göstermeli, yüz çevirmeli.” şeklinde konuştu.

Vali Küçük, konuşmasının ardından kadına yönelik aile içi şiddettin önlenmesi projesine yönelik destek panosuna imza attı. Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı Jand. Kıdemli Albay Selman Kömürcü ise kadına yönelik şiddetin önlenmesinin sağlıklı bir toplumun oluşmasına vesile olacağını ifade etti. Kömürcü, “Topluma ve bu toplumun en değerli üyelerinden biri olan kadınlara büyük zarar veren şiddetin önlenmesi daha sağlıklı bir toplum yapısına ulaşmamıza büyük katkı sağlayacaktır. Kadının endişelerinin ve mağdur yalnızlığının ortadan kaldırılması kolluk gücü olarak bizlerin üreteceği güvenlik hizmetinin kalitesi ile doğrudan ilgilidir.” ifadelerine yer verdi.

Seminere; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Vali Yardımcısı Aylin Kırıcı Duman, Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı Jand. Kıdemli. Alb. Selman Kömürcü, kaymakamlar, jandarma personelleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katıldı

Bu arada, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 14 ilde Kadın ve Çocuk Kısım Amirliği mevcut. Bu birimin Şanlıurfa’da 2013 yılında 231 kadına şiddet olayına müdahale ettiği bildirildi. Gerçekleşen bu olaylar sonucunda 11 kadın hayatını kaybettiği 139’unun da yaralandığı öğrenildi. Şiddete maruz kalan 37 kadın sığınma evine alınırken, 57’sine tedbir kararı çıkarıldığı ifade edildi. Bu yılın ilk 4 ayında ise Şanlıurfa’da 4 kadının aile içi şiddet nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.