Yaya kardeşlerden yine duyarlılık

Bayburt'ta, hayvancılık yapan Recep Ali Yaya ve Süleyman Yaya kardeşlerin bağışladığı bir tır un, Suriye'ye gönderildi.

Yaya kardeşlerden yine duyarlılık
Bayburt Postası - Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Türk Dünyası Parkı önünde düzenlenen törende, Recep Ali Yaya ve Süleyman Yaya kardeşlere gösterdikleri bu duyarlılık dolayısıyla teşükkür etti.

Hayvancılık yapan iki kardeşin bağışladığı bir tır unun Suriye'ye Afet ve Acil Durum (AFAD) Bayburt İl Müdürlüğü aracılığıyla ulaştırılacağını belirten Pehlivan, "Recep Ali Yaya ve Süleyman Yaya kardeşler bu duyarlılığı geçen yılda Zeytin Dalı Harekatı devam ederken göstermiş ve iki danasını, operasyona katılan Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere Mehmetçik Vakfı'na  bağışlamıştı" dedi.

Pehlivan, Suriye'ye AFAD aracılığıyla gönderilen un yardımının iki kardeşin duyarlılığının devamı olduğunu dikkat çekerek, "Suriye'de ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatmak maksadıyla bu bir tırlık unu yine kendileri finanse ettiler. Ben bu hayırları dolayısıyla Recep Ali Yaya ve Süleyman Yaya kardeşlere bir kez daha Bayburt ve Türk milleti adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin tarih boyunca olduğu gibi son yıllarda da özellikle kendi coğrafyasında yaşanan hadiselere azami derecede hassasiyet gösterdiğini anlatan Pehlivan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu bağlamda Suriye'de ki insanların yaşamış oldukları güvenlikle ilgili sıkıntılar ve insani anlamda yaşanan sıkıntılara da yine ülkemiz bu tarihi misyonuna da uyacak şekilde duyarsız kalmadı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bütün bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşları bu insanların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Güvenlik anlamındaki destekler ilgili güvenlik birimlerimiz aracılığıyla, insani yardımlarda AFAD, Kızılay gibi ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok insani yardımın içinde olan sivil toplum kuruluşları aracılığıyla bu yardımlar yerlerine ulaştı, ulaşmaya da devam ediyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

AKP İl Başkanı yok karede. Bu nasıl iş. Başkan olmadan olmamalı.

Misafir Avatar
sadettin 5 yıl önce @ALOŞ

il başkanınna gerek varmı?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Emre ekol 5 yıl önce

Bu hayr olayını sessiz sedasız kendi içinizde halledebilirdiniz.illa birilerinin gözüne sokarak yapınca pek bi hayra geçmiyor.

Avatar
Ahmet bey 5 yıl önce

Bayburtta ihtiyaç sahabı kalmamışmı da Suriye ye yollamış

Misafir Avatar
sadettin 5 yıl önce @Ahmet bey

ahmet bey böyle söyleme sonra seni aforoz ederler

Beğenmedim! (0)
Avatar
Emre 5 yıl önce

Gösteriş olsunda nasil olursa olsun ...bayburtta okadar yardıma muhtac insan varki...simdi kalkip derler yapmadigini ne biliyon ..kesin yapmıyordur sadece görün beni..bununda hesabi sorulur elbet

Avatar
halk 5 yıl önce

Bakara Suresin de de açıklandığı gibi hayır işleri gizli de yapılabilir ,aşikar da. Önemli olan yapan kişinin niyetidir. Bunu yalnız kendisi bilir...İnsanları yardıma teşvik etmek, kardeşlik duygularını tesis etmek amacı ile gerçekleştirilen bu yardım organizasyonuna vesile olan hemşehrilerimizi tebrik ediyorum...
Bana düşen hüsnü zan beslemek, dua etmek. Gölge etmemek!
Allah Kabul etsin...